Autor: Aali Lilleorg • 7. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljoni eurose investeeringuga lisandus 150 uut tugijaama Harjumaal

Foto: Pixabay
Tänavu esimesel poolaastal kasvas kahekordselt Tallinnas ja Harjumaal interneti keskmine kiirus, sest ligi miljoni eurose investeeringuga käivitas Tele2 Harjumaal 150 uut tugijaama.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul on ettevõte tänavu Tallinnasse ja Harjumaale investeerinud ligi miljon eurot, et ennetada mobiilse interneti kasutusmahtude kasvu ning tõsta keskmist mobiilse interneti kiirust. 

„Alustasime oma võrguehitustöödega Tallinnast, kus keskendusime uute sageduste lisamisele ja uue võrgutehnoloogia käivitamisele, mis võimaldab liita 800 MHz ja 2100 MHz sagedusi üle kogu linna,“ rääkis Sarri, kelle sõnul märkavad keskmiselt kaks korda tõusnud mobiilse interneti kiirusi Tallinnas enim 4,5G-d toetavate 9. kategooria nutitelefonide, nagu Samsung S6 Edge+ ja Samsung S7 omanikud. 

Kõige kõrgemaks, kuni 375 megabitini sekundis tõusevad interneti kiirused Sarri kinnitusel Tallinna kesklinnas ja Põhja-Tallinnas, kus käivitati 1800 MHz lisandumisel ja selle liitmisel kahe olemasoleva sagedusega 4,5G võrk.

Kolme sageduse liitmisel tekkivat superkiiret netti saavad Sarri sõnul Keila elanikud nautida juba mullu novembrist ja pärnakad selle aasta algusest ning nüüdsest ka suur osa pealinlasi. 

Kõige suuremas mahus tarbitakse mobiilset internetti Lasnamäel, Mustamäel ja Õismäel ning seetõttu on Sarri kinnitusel Tele2 rõhku pannud võrgu tiheduse kasvatamisele ja lubab, et uute tugijaamade käivitamise ja sageduste 800 MHz ja 2100 MHz liitmise tulemusena kasvab keskmine 4G kiirus neis linnaosades võrreldes praegusega kahekordseks.

Tallinnast väljaspool on uued tugijaamad käivitatud kõigis suuremates asumites nagu Keila, Laulasmaa, Paldiski, Maardu, Viimsi, Alavere, Kiisa, Ääsmäe, Rummu, Keila-Joa jt.

„Üle-eestiliselt on Tele2 mobiilse interneti keskmine kiirus Tehnilise Järelevalve Ameti andmetel 31,4 Mbit/s, ent uute kihtide lisamisega tõstame neis asumites kiirused ligi kahekordseks,“ kinnitas Sarri.

Tele2 ehitab oma võrku võimalikult madalate sageduste peale, et tagada parim võimalik siselevi. „Kui kõrgemad sagedused tagavad internetile suure kiiruse ja mahu, siis madalam, 800 MHz sagedus annab omakorda parima siselevi ja leviala, seetõttu kasutame Harjumaal enim 800 MHz ja 1800 MHz sageduste kombinatsiooni,“ ütles Sarri.

Järgmisena liigub Tele2 oma tänavuste võrguehitustöödega Lääne-Eestisse ja saartele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755