Autor: ITuudised.ee • 4. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus rändluslahendus pani eestlased välismaal julgemalt helistama

Foto: Elisa
Maikuu alguses turule toodud rändluslahenduse tulemusel kasvas nii mais kui ka suvekuudel välismaal helistamine Elisa eraklientide seas 22% võrra. Mobiilset internetti asus aga välismaal kasutama juba iga teine eestlane.

Kogu Euroopa Liidus kehtiva ja mai alguses jõustunud lahenduse raames sai Elisa eraklient võimaluse rääkida kõikides euroliidu riikides iga kuu täiendavalt 30 ja äriklient 60 minutit ilma selle eest eraldi tasu maksmata.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul tõstis uus rändluslahendus tunduvalt Elisa eraklientide helistamise aktiivsust. „EL riikide roamingkõnede võrdlus 2015 vs 2016 maist augusti lõpuni näitas, et meie klient helistab nüüd 30nes Euroopa Liidu riigis oluliselt julgemalt,“ tõi Hiiepuu välja regulatsiooni positiivse mõju.  „Statistika põhjal helistasid Elisa erakliendid mullusega võrreldes neis riikides 22% võrra rohkem ning äriklientide puhul liikus trend samas suunas.“

Andrus Hiiepuu märkis, et menukaimad riigid, kus Elisa kliendid roamingkõnesid kasutasid olid eraklientide puhul Soome, Rootsi, Läti, Norra ja Saksamaa ning äriklientide puhul Soome, Rootsi, Saksamaa, Läti ja Poola.

Samuti hakkasid Elisa kliendid võrreldes eelmise aasta mai ja suvega võrreldes välismaal hoogsamalt kasutama ka mobiilset internetti. „Juba iga teine Elisa klient kasutas sel suvel EL riikides viibides mobiilset internetti,“ sõnas Andrus Hiiepuu. „Lisaks joonistus välja vägagi huvitav trend, kus esmakordselt oli mobiilset internetti kasutavaid kliente juba selgelt rohkem kui sõnumite saatjaid. Näemegi, et mobiilse neti kasutamine kasvab ja sõnumite saatmine välismaal väheneb.“

30-minutilist kõneaega ilma lisatasuta saab Elisa lepinguline eraklient kasutada käesoleva aasta maikuu algusest Euroopa Liidu 27 riigis ning Norras, Islandil ja Liechtensteinis, seega kokku 30 riigis. Elisa ärikliendil on samades riikides kasutada paketi sees lisatasuta 60 minutit kõneaega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755