Autor: ITuudised.ee • 6. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu linna esindajad ja Eesti IKT-ettevõtjad tutvustavad USAs e-Eestit

Foto: Pixabay
Sel nädalal viibivad Tartu linna ning Eesti targa linna klastri ja Eesti IKT klastri esindajad ühisvisiidil Ameerika Ühendriikidesse. Delegatsiooni juhib Tartu linnapea Urmas Klaas. Visiidi käigus vahetatakse kogemusi e-valitsemise ja targa linna lahenduste valdkonnas, tutvustatakse Eesti ettevõtteid ning uuritakse nende võimalusi maailmaturul oma tooteid-teenuseid pakkuda.

22-liikmelisse Eesti delegatsiooni kuuluvad kaheksa IKT ja infrastruktuuri ettevõtte, Tartu ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli ning Tartu linna esindajad. Nädal aega kestva visiidi jooksul külastatakse Washingtoni, Salisbury ja New Yorki.  

Arvukatel kohtumistel on kõne all avaliku sektori vajadused erinevate targa linna lahenduste osas ning ostuprotsessid e-lahenduste tellimisel. Eesti ettevõtjad tutvuvad osalemisvõimalustega Maailmapanga ja ÜRO hangetel ning rahvusvaheliste abiorganisatsioonide arenguriikide abiprojektides. Vastuvõtul Washingtonis Eesti Saatkonnas teeb e-valitsemise teemal ettekande Tartu linnapea Urmas Klaas ning seal toimub e-lahenduste teemaline paneeldiskussioon, kuhu oodatakse osalema ka Valge Maja esindajat.

Tartu sõpruslinnas Salisburys kohtutakse sealse linnavalitsusega ning kavas on arutelud avaliku sektori hankeprotsessidest targa linna lahenduste ostmisel. Eesti ettevõtjad tutvuvad Salisbury linna e-lahenduste võimaluste ja vajadustega. Kohtumisel New Yorgi linnavalitsusega on samuti kõne all innovaatilised lahendused kohalikus omavalitsuses. Eesti delegatsioon korraldab reisi lõpus, 8. septembril New Yorgis asuvas Eesti Majas networking ürituse, kuhu on oodatud kõik targa linna huvilised.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052