Autor: ITuudised.ee • 14. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haridustehnoloogia konverentsil räägitakse uutest tehnoloogiatest ja digipöörde väljakutsetest

Foto: Pixabay
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Microsoft ja Telia korraldavad kolmapäeval, 14. septembril haridustehnoloogia konverentsi Edu EXEX 2016 - „Säravad tehnoloogiad koolis - mündi kaks külge”. Konverentsil tutvustatakse uusi tehnoloogiaid, mis õpetamist ja õppimist rikastavad ning arutletakse, mida need tehnoloogiad tähendavad haridusasutuse IKT haldamisele ja turvalisusele.

Konverentsi avab Haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets, kes räägib tehnoloogiast hariduses, selle vajadustest ja võimalustest.Tänapäeva tehnoloogiast tulenevatest väljakutsetest ja ohtudest räägib Microsofti tehnoloogia spetsialist Rasmus Reimo; X-, Y- ja Z-põlvkonna ootustest haridusele ja tööturule räägib karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa. Uutest tehnoloogiatest koolis räägib Eesti 2.0 tegevjuhtEde Schank Tamkivi. Kooli IKT vahendite haldamisest räägib Telia ärikliendiüksuse IT teenuste juht Taavi Talve.

Pärnu Raeküla Kooli kogemust projektis "Pärnu linna digipööre" tutvustab kooli arendusjuht Marjaliisa Umb. Valga Priimetsa Kooli õppetööst Samsungi arvutiklassis räägivad õpetajad Jelena Nilendere ja Svetlana Kuzmenko.

Digitaalseid õpiplatvorme tutvustavad Foxcademy ja Õpiveebi loojad ning innovatsiooni finantseerimise võimalustest koolis arutlevad Haridus- ja teadusministeeriumi, HITSA ning Innove esindajad.

Konverentsi peaesineja on lastele programmeerimist õpetava raamatu “Hello Ruby” autor Linda Liukas, kes on uurinud nii programmeerimist kui ka mängu ning seda, kuidas luua kogemusi, mis ulatuvad sügavamale kui lihtsalt koodi abil loogika õppimine. Liukase ettekanne võtab kokku mängu kolm põhimõtet, räägib tehtud eksperimentidest ning ka Soome koolisüsteemi uuendustest.

Konverentsi otseülekannet on võimalik jälgida Edu EXEX-i kodulehel: http://exex.eu/edu/

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755