Autor: ITuudised.ee • 19. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman Grupp omandas Leedu telekomioperaatori TPG

Foto: Eiko Kink
Starman Gruppi kuuluv Cgates omandas Leedus Panevėžyses ja Ukmergės televisiooni- ja internetiteenuseid pakkuva ettevõtte TPG, jätkates seeläbi Starman Grupi strateegia elluviimist, mis põhineb orgaanilisel kasvul ja ettevõtete omandamisel Leedus.

“Selle hiljuti Leedu konkurentsiameti poolt heaks kiidetud tehinguga astusime järgmise sammu Starman Grupi strateegias, mille eesmärk on Leedu turu konsolideerimine ja kliendiarvu suurendamine,” lausus Starman Grupi juhatuse esimees Aivo Adamson.

Adamsoni sõnul on Leedu telekommunikatsiooniteenuste turg erinevalt Eestist väga killustunud ning laienemine erinevate ettevõtete omandamise teel on osa grupi strateegiast. “Leedu turgu iseloomustab väga tugev regionaalne mõõde, mis aga seab piirid tarbijale pakutava teenuse arendamisvõimekusele,” märkis ta.

Tehinguga omandatud Telekomunikacinių paslaugų grupė (TPG) omab kolme televisiooni- ja internetiteenuste pakkujat Panevėžyses ja Ukmergės – Kateka, Elekta ja Teletinklas. Kevadel omandas Cgates Leedus Elektrėnai ja Kaišiadoryse linnades tegutseva operaatori Remo televizija.

“Starman on Eestis viimastel aastatel võtnud kasutusele mitmeid järgmise põlvkonna meelelahutusteenuste lahendusi, nagu näiteks telerivaatamise võimalus igal ajal ja soovitud seadmest. Meie arengustrateegia ja investeeringud on suunatud sellele, et kõige uuemaid teenuseid ka Leedu tarbijateni viia,” lausus Starman Grupi juhatuse esimees.

Panevežyses ja Ukmerges tegutsevate operaatorite omandamisega suureneb Cgatesi klientide arv 18 000 võrra, ulatudes kokku ca 170 000 majapidamiseni. “Kliendiarvus jõudsime selle tehingu tulemusel Eestile suure sammu lähemale,” lisas Adamson.

IKT Aastakonverents 2016toimub 25. oktoobril

IKT valdkonna majanduskonverents, kus tunnustakse Äripäeva IT ja telekomi valdkonna TOPi võitjaid, räägitakse visioonist ja arenguvõimalustest ning arutletakse erinevate ettevõtjatega lähiaja tegevusplaanidest.

Rohkem infot ja registreeruda saan siinwww.ituudised.ee/ikt-aastakonverents-2016

 

TPG ostutehingu järgselt pakub Cgates televisiooni- ja internetiteenuseid Leedu suurematest linnadest Vilniuses, Kaunases, Šiauliais, Marijampolės, Panevėžyses, Alytuses, Ukmergės ning samuti mitmel pool mujal.

Starman on üks Baltimaade juhtivaid TV- ja internetiteenuste pakkujaid. 1992. aastal asutatud Starman on turule toonud esimesed lairibavõrgu internetiteenused, kõige arenenumad digitaaltelevisiooni teenused ja unikaalsed TV Everywhere lahendused. Starman Grupp 2015. aastal Leedu ettevõtte Cgates omandas . Starman Grupis töötab ligikaudu 600 inimest, ettevõtte peakontor on Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755