Autor: Aali Lilleorg • 19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtluskonkursil Rootsi Äriauhind 2016 sai noore ettevõtja auhinna Bikeep'i asutaja

Bikeep kaasasutaja ja tegevjuht Kristjan Lind
Foto: Erakogu
Ettevõtluskonkursi Rootsi Äriauhind 2016 raames jagati sel aastal preemiaid kolmes kategoorias: jätkusuutlik ja vastutustundlik ettevõtlus; silmapaistev tehniline innovatsioon ja aasta noor ettevõtja.

Silmapaistva tehnoloogilise innovatsiooni auhinna pälvis Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuse meetod globiinilukk (GlobinLockTM). Uudne geenitehnoloogia meetod võimaldab analüüsida vereproove senisest oluliselt odavamalt ja lihtsamalt, mõjutades seeläbi miljonite inimeste heaolu.

Vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtluse preemia vääriliseks tunnistati kohvitootja Coffee People. Ettevõte on eeskujuks, kuidas vastutustundlikult korraldada rahvusvahelist äritegevust. Juba kohviube importides eelistatakse farmereid, kellele on oluline töötajate ja kogukonna heaolu. Eestis röstitud kõrgekvaliteetne kohvi jõuab kontoritesse, restoranidesse kui kauplustesse üle kogu Baltikumi. Kogu tootmistsükkel on loodussäästlik ja läbipaistev, lõpptarbijal on võimalik jälgida oma kohvi teekonda põllult kohvitassi.

Noore ettevõtja auhinna pälvis Bikeep kaasasutaja ja tegevjuht Kristjan Lind. Tööstusliku terase ja kaasaegse insenerimõtte kombinatsioon - nutikas jalgrattahoidla lahendab turvalise parkimise probleemi. Nutiparklas saab parkida kasutades nutitelefoni või magnetkaarti, lisaks Eestile leiab Bikeepi rattaparklaid juba ka USAs.

Ettevõtluskonkurss Rootsi Äriauhind sai alguse 2006. aastal Leedust. Rootsi Suursaatkonna ja Rootsi Eksportnõukogu poolt korraldatava konkursi eesmärk on lisaks kohalike ettevõtete tunnustamisele tõmmata ühiskonna tähelepanu vastutustundlikule arengusuunale ettevõtluses, tõsta esile innovaatilisust ja ühiskonda panustamise olulisust.

Foto: Bikeep
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755