• 09.11.16, 11:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Andrus Alber: pankade roll peab muutuma

Järjest suurem hulk finantsteenuseid liigub väljapoole klassikalist pangandussektorit, ütles Finora Capitali juhatuse esimees Andrus Alber.
Finora Capitali juhatuse esimees Andrus Alber
  • Finora Capitali juhatuse esimees Andrus Alber Foto: Andres Haabu
„Peale tulevad uued digiteenused ja noorte põlvkond, kelle tarbijaeelistused on teised. Näiteks noored ei saa aru, miks peab pangas mingeid pabereid täitma või miks on pühapäeviti pangad kinni. Ühisrahastuse maht kahekordistub iga aastaga, kuid see ei tähenda, et tulevikus kaoksid pangad ära, neil on oma selge roll,“ ütles Alber.
Eesti finantssügavus on 21,8 miljardit eurot ehk 107% SKPst. Teistel riikidel on see 200–400%. „Meie finantsteenuste turg pole eriti suur ja enamik finantsteenuseid käib läbi pankade. Eesti finantsteenuste turg on ka äärmiselt ühekülgne,“ ütles Alber.
Viimastel aastatel on mitu spetsialiseerunud panka hakanud keskenduma universaalpangandusele. 
Loe pikemalt Äripäevast
Autor: Rainer Saad, Äripäeva ajakirjanik

Seotud lood

Uudised
  • 16.10.16, 18:50
"IT-sektoril läheb superhästi”
Eesti IT-sektoril on suur potentsiaal aidata riigi majandusel kasvada, kuid selleks tuleb tegeleda murekohtadega, millega silmitsi seistakse, leiavad kolm valdkonna spetsialisti.
Uudised
  • 18.08.16, 16:13
LHV mobiilipangas saab hallata e-arveid
LHV mobiilipanka lisandusid e-arved ja maksekinnituse saatmine. See uuendus teeb mobiilipanga abil arveldamise veelgi praktilisemaks. Pangaga liitunud 100 000-s klient on esimene, kellele pank väljastab viipemaksevõimalusega pangakaardi.
Uudised
  • 22.08.16, 22:15
Puutevaba tehnoloogia kasutamise võimalusi Eestis avardasid veel 2 panka
Alates tänasest väljastab LHV Pank viipemaksevõimalusega pangakaarte, tegi viipemakse võimalikuks kaupmeeste makseterminalides ja lisas kontaktivaba võimaluse ka sularahaautomaatidele. Swedpank teatas, et kõigil tudengitel võimalik alates tänasest tellida endale uuendatud ISIC Tudengikaarti, millele lisandus puutevaba tehnoloogiaga viipemakse võimalus. Esimesena Eestis võttis viipemakse lahenduse kasutusele Pocopay pank.
Uudised
  • 25.10.16, 20:34
E-residentide elu läheb lihtsamaks
Rahandusminister Sven Sester allkirjastas määruse, mis lubab pankadel avada resindentidele arvelduskonto kontorisse minemata.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele