Autor: Aali Lilleorg • 11. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank hakkab toetama TTÜ majanduse ja IT valdkonna õppekavasid

Jaak Aaviksoo ja Robert Kitt
Foto: TTÜ Mektory
Neljapäeval, 10. novembril allkirjastasid Tallinna Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo ja Swedbank Eesti juhatuse esimees Robert Kitt koostöölepingu, mille kohaselt asub TTÜ ühes Swedbankiga arendama ülikooli majanduse ja IT valdkonna õppekavasid ning toetab koolinoortes ettevõtliku mõtteviisi kujundamist.

Jaak Aaviksoo sõnul on tervitatav, et üha enam eraettevõtteid näitab üles initsiatiivi ülikooliga koostööd teha. „Ülikoole hinnatakse küll jätkuvalt suuresti teadussaavutuste järgi, ent üha olulisemaks muutub ka see, et õppekavad vastaksid ühiskonna tänastele praktilistele vajadustele. Nii suudame ülikoolina garanteerida selle, et tänased lõpetajad oleksid tööturul hinnatud eksperdid,“ kinnitas Aaviksoo. „Just seetõttu hindan kõrgelt erasektori huvi sellesse ise panustada. Olgu selleks panuseks praktikakohtade pakkumine või mõne uue õppeaine välja töötamine.“

„Nii akadeemilises kui ärimaailmas on korduvalt leidnud kinnitust, et majanduslik edukus riigi tasandil on sõltuvuses sellest, kuidas ettevõtlusel ja tippteadusel õnnestub tandemina nihutada innovatsiooni piire,“ ütles Robert Kitt. „Teaduse kaasamist ei vaja mitte ainult üksikud suured ettevõtted. Kui meie teadlased loovad intellektuaalset omandit ja Eesti ettevõtjail õnnestub neid ideid kommertsialiseerida, siis seeläbi on võimalik majanduses luua palju ja mitmekesiseid töökohti Eesti inimestele.“

Lepingu kohaselt hakkab Swedbank panustama TTÜ õppekavade arendamisse, pakkuma külalisloenguid ning välja töötama uut õppeainet äriinfotehnoloogia suunal. Lisaks pakub pank üliõpilastele lõputööde teemasid ja praktikakohti ning asub toetama IT-teaduskonna lõputööde konkurssi. Seda kõike selleks, et aidata ette valmistada pangandussektorisse pädevaid kõrgharidusega töötajaid.

Samuti jätkub Swedbanki koostöö TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskusega Mektory. Juba teist aastat korraldatakse ühiselt TTÜ Mektorys koolinoorte äriideede konkurssi „Bright Minds“. Startup-stiilis koolitusprogramm toob noortele lähemale tänase ettevõtlusmaastiku võimalused. See aitab ettevõtlikku mõtteviisi ühildada tehnika ja inseneeriaga. Lisaks alustatakse koostööd vastavatud virtuaalreaalsuse laboriga.

Varasemalt on TTÜ koostöös Swedbanki ja Teaduspark Tehnopoliga rajanud ka innovaatiliste ideede valmistoodeteks kujundamise rahastu Prototron.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755