Autor: ITuudised.ee • 14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti startupid avavad huvilistele uksed rahvusvaheliseks festivaliks

Foto: Startup Estonia
Eestis toimub esmakordselt rahvusvahelise Startup Weeki raames kohalikele iduettevõtetele pühendatud nädal, mil mitmed Eesti startupid avavad uksed aruteluõhtuteks, kohtumisteks ning annavad soovi korral nõu ka alles alustavatele startupidele. Starup Week toimub 14.-20. novembrini.

Startup Week tunnustab ettevõtlikkust ning julgustab valdkonna arvamusliidreid osalema diskussioonides, et tugevdada kohalikku startup-kogukonda. Hetkel on Eestis juba üle 400 idufirma ning iga päev sünnib midagi uut. Startup nädala raames jõuavad head ja edasiviivad mõtted ka iduettevõtete kontoritest väljapoole.

Üks aktiivsemaid startup nädalal osalejaid on Tallinnas tegutsev startup Jobbatical, mis aitab kvalifitseerunud spetsialistidel leida lühiajalisi tööpakkumisi terves maailmas. Jobbaticali peakontoris toimuv neljapäevaõhtune arutelu keskendub teemale, miks ja kuidas võiks üks ettevõte leida oma meeskonna täienduseks globaalseid talente. Päev enne seda toimuv teinegi kohtumine on pühendatud tehnikamaailmas tegutsevatele naistele ning toimub koostöös Tech Sisters’i ja Garage48’ga.

Lisaks annab suure kogemustepagasiga Jobbaticali turundusjuht Lauren Proctor startup nädalal soovijatele ka n-ö eratunde ning jagab registreerunud huvilistele turundusalast nõu. Privaatsessiooniks saab aja kinni panna ka Funderbeami turundaja Björn Lapakko juurde, kes annab startupidele näpunäiteid rahastuse leidmise osas. „Funderbeam hoolib väga kohalikust suurepärasest startup kultuurist ning just selle pärast oleme osalemas ka Startup Week’il. Loodame, et meie juures toimuvad nõustamissessioonid on järgmise põlvkonna startupidele väärtuslikuks hüppelauaks,“ lisas Lapakko.

Peale Jobbaticali ja Funderbeami ootavad huvilisi tänavuse startup nädala raames ka Pipedrive ja Shipitwise. Kuigi üritusi toimub startupide kontorites aastaringselt, võtab terve nädala kestev intensiivne programm suurepäraselt fookusesse startup-maastikul toimuva. Tulevikus võiks startup nädalast kasvada ühtaegu hariduslik ja meelelahutuslik iduettevõtjaid ning huvilisi ühendav festival. Startup nädala eestvedajaks Eestis on Startup Estonia. „Startup Estonia üheks olulisemaks eesmärgiks on tagada Eesti startupidele tugev kasvupinnas ning suurendada kohalike startupide nähtavust nii Eestis kui väljaspool. Just seetõttu oleme alati huvitatud kaasa löömast ettevõtmistes, mis aitavad tekitada diskussioone ning seeläbi liita kohalikku startup-kogukonda. Startup Weeki formaat on selles mõttes väga tänuväärne, et võimaldab juba edukatel startupidel jagada oma kogemusi ja teadmisi uute tulijatega ning samas viia startup-kultuur ka uute sihtrühmadeni,“ sõnas Startup Estonia tegevjuht Mari Vavulski.

Startup nädala programm on nähtav Tallinn Startup Week 2016 Facebooki lehel. Kõik üritused on tasuta, kuid kuna kohtade arv on piiratud, tuleks enda osalemissoovist kindlasti teada anda eelregistreerimisega – registreerimislink on leitav ürituse juures asuvalt Facebooki lehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755