Autor: Aali Lilleorg • 13. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kiire interneti baasvõrk kandideerib Euroopa lairiba auhinnale

Foto: Kuvatõmmis
Eesti maapiirkondade kiire interneti projekt EstWin valiti Euroopa Lairiba Auhindade 2016 nominendiks sotsiaalmajandusliku mõju ja kättesaadavuse kategoorias. Euroopa Komisjoni digitaalmajanduse volinik Günther Oettinger kuulutab võitja välja 14. novembril Brüsselis toimuval auhinnatseremoonial.

Eesti Lairiba Arenduse SA juhi Priit Soomi sõnul on Eesti projekti nimetamine nominendiks tunnustuseks tehtud tööle.

„Oleme tänaseks välja ehitanud üle 4000 km optilisel kaablil põhinevad baasvõrku ja ca 1500 liitumispunkti, mis võimaldavad kiire interneti pakkumist ja seeläbi kaasaegsete infoühiskonna teenuste tarbimist maapiirkondades,“ selgitas Soom.

„Projekti suur eesmärk on tuua kiire internet keskmiselt 1,5 km kaugusele 98% Eesti elanikest. Ära märkimine Euroopast annab enesekindlust, et oleme õigel teel ning kinnitab vajadust välja ehitada juba töös olevad baasvõrgu objektid.“

Kohtunike kogu valis 66 esitatud projekti seast 16 finalisti, kes kandideerivad auhindadele 5 erinevas kategoorias: hinna alandamine ja kaasinvesteeringud; sotsiaalmajanduslik mõju ja kättesaadavus; avatus ja konkurents; tulevikukindlus ja kvaliteet; innovaatiline äri-, finantseerimise- ja investeerimismudel. EstWin projekt kandideerib omas kategoorias koos projektidega Hispaaniast, Poolast ja Hollandist.

European Broadband Awards raames tunnustab Euroopa Komisjon väljapaistavaid lairibainterneti projekte üle Euroopa. Konkursi kohta saab lugeda lähemalt: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/european-broadband-award

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus asutati Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu liikmete poolt 2009 aastal. Sihtasutuse eesmärk ongi ellu viia EstWin projekt, mis tagab kiire interneti baasvõrgu kättesaadavuse maapiirkondades.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755