Autor: Aali Lilleorg • 17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvaraarendajate konverents Topconf Tallinn 2016 tõi kokku tippspetsialistid Euroopast, Ameerikast ja Austraaliast

agiilse ehk paindliku tarkvaraarenduse manifesti üks autoreid Arie van Bennekum
Foto: Aali Lilleorg
15. - 18. novembrini Tallinnas toimunud Eesti IT-valdkonna konverents Topconf Tallinn 2016 esitas väljakutse tarkvaraarenduse tänastele standarditele ja tavadele ning otsis vastust küsimusele: „Kuidas saame harjumuspäraseid töömeetodeid, rolle ja protsesse ümber mõtestada, et tagada efektiivsem ja tulemuslikum tarkvaraarendus?“. Konverentsil astus üles 48 oma ala tippspetsialisti ligi 15 Euroopa riigist, lisaks Ameerikast ja Austraaliast ning osales üle 300 külalise.

Konverentsi korraldaja Chris Frei sõnul on Topconf Tallinn konverents olnud juba algusaastatest tugevalt praktilise väljundiga, otsides lahendusi probleemidele, millega spetsialistid tarkvaraarenduses igapäevaselt kokku puutuvad. „Kuivõrd projekti eduks ei piisa vaid headest tehnilistest oskustest, siis käsitleme nelja päeva vältel kõiki olulisi teemasid tarkvaraarendusprotsessis alates töödisainist, kultuuridevaheliste erinevustega hakkamasaamisest rahvusvahelises meeskonnas kuni agiilse tarkvaraarenduseni. Lisaks arutame, kuidas erinevad etapid mõjutavad tervikut, mida saavad erinevate valdkondade spetsialistid üksteiselt õppida ning kuidas leida lahendusi läbi sünergia,“ rääkis Frei. 

Testlio kaasaasutaja ja konverentsi ühe peaesineja Kristel Kruustüki sõnul tuleb nii tarkvaraarenduses kui ka IT-valdkonnas laiemalt alati vaadata üldpilti. „Topconf on tänuväärt ja vajalik üritus valdkonna spetsialistidele, pakkudes platvormi diskussiooniks nii projektijuhtimise kui arendusega seotud teemadel, mis ühest küljest võimaldavad kuulajatel soovi korral keskenduda ühele konkreetsele aspektile, kuid teisalt vaadata ka laiemat pilti,“ rääkis Kruustük. 

Nelja päeva vältel toimus üle 60 ettekande ja workshop’i. Muuhulgas rääkisid esinejad nii JAVA-st ja JVM-ist, projektijuhtimisest, front-end arendusest, jätkusuutlikkust tarkvaraarendusest, tarkvara arhitektuurist, suurandmete analüüsist ning jagavad erinevaid praktilisi tehnikaid ja meetodeid.

Topconf Tallinn 2016 peaesinejad on agiilse ehk paindliku tarkvaraarenduse manifesti üks autoreid Arie van Bennekum, kes rääkis agiilsest töökorraldusest ja käitumisest; töödisaini labori Vivic kaasasutaja Kaspar Kruup, kõneles töödisainist ja meetoditest, kuidas muuta töö omaette elamuseks ning kuidas seda tööelamust ka tõenduspõhiselt mõõta, ning Chris Lukassen, Xebia Groupi koolitaja äriinnovatsiooni alal, kes tõi huvitava paralleeli 19. sajandil alguse saanud Jaapani võistluskunsti judo ja projektijuhtimise sarnasustest ning jagas näpunäiteid, kuidas kujundada oma tootestrateegiat.

Tarkvaraarendajatele ja IT-projektijuhtidele suunatud Topconf Tallinn alustas 2012. aastal kohalikele spetsialistele mõeldud tarkvaraarenduse konverentsina juhtivate IT-ettevõtete, nagu Skype ja Webmedia (tänane Nortal) abil. Tänaseks on konverentsist kujunenud rahvusvaheliselt tunnustatud tarkvaraarenduse konverents, mis toob kokku osalejaid rohkem kui 20 riigist, sealhulgas nii Austraaliast, USAst kui mitmetest Euroopa riikidest. Tänavu võttis konverentsist osa üle 300  osaleja - tarkvaraarendajat, IT analüütikut, programmeerijat ja teisi IT-spetsialiste.

Foto: TopConf
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755