Autor: Aali Lilleorg • 23. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilveteenuse kasutajatele loodi üleeuroopaline andmekaitse infoplatvorm

Foto: Kuvatõmmis cloudprivacycheck.eu
Euroopa riikides tegutsevatel ettevõtjatel on nüüdsest võimalus lihtsalt ja kiirelt saada ülevaate neile rakenduvatest andmekaitseseadustest ja säästa seeläbi tuhandeid eurosid.

Eesti ettevõtjad saavad nüüd tasuta veebikeskkonnas www.cloudprivacycheck.eu tutvuda nii Eesti kui ka 31 välisriigi andmekaitse regulatsioonidega ja neid omavahel võrrelda. Keerulised ja riigiti erinevad andmekaitseseadused on veebilehel visualiseeritud hästiloetavate infograafikutena, nii, et lihtsatele küsimustele vastates saab ettevõtja kiiresti aru, millised andmekaitse regulatsioonid puudutavad tema ettevõtet.

Eesti esindajana projektis osalenud advokaadibüroo GLIMSTEDT advokaadi Mari-Liis Orava sõnul on pilveteenuste kasutamine Eestis laialt levinud, ent teadmised andmekaitsest on veel lapsekingades. „See muudab Cloud Privacy Check lahenduse Eesti jaoks eriti oluliseks, võimaldades õigusalased reeglid anda edasi väga selgel ja lihtsal viisil. Usun, et see tööriist aitab oluliselt tõsta Eesti ettevõtjate teadlikkust andmekaitseseadustest,” lisas Orav.

Projekti eestvedaja, Austriast pärit tunnustatud IT-projektide ja EuroCloudi nõustaja Dr Tobias Höllwarth leiab, et infoplatvorm võimaldab ettevõtjatel näha ette riskikohti ja säästa tuhandeid eurosid. „Lõime Euroopa suurima tasuta andmekaitsealase infoplatvormi ja jätkame selle arendamist, kohandades selle vastavaks ka 2018. aastast kohaldatava uue Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmäärusega,” kinnitas Höllwarth.

Cloud Privacy Check on infoplatvorm, mille eesmärk on aidata pilveteenuse kasutajatel kiiresti ja lihtsalt aru saada, kas nende tegevus on kooskõlas isikuandmete kaitse regulatsiooniga rohkem kui 30-s riigis, sealhulgas Eestis.  Lahenduse on loonud Austriast pärit IT-projektide nõustaja Tobias Höllwarthi eestvedamisel advokaadibüroo GLIMSTEDT ning rohkem kui 40 Euroopa juristi ja advokaati. Rohkem infot: www.cloudprivacycheck.eu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052