Autor: ITuudised.ee • 4. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotexi külastas rekordilised 16 000 pealtvaatajat

Foto: Robotex
Täna lõppenud Euroopa suurimal robotivõistlusel Robotex osales 912 robotit.

Robotexi korraldusmeeskond asub maailmarekordit püüdma järgmisel aastal.

Tallinna Tehnikaülikooli magistrant ja Robotexi peakorraldaja Mart Laul kinnitab: „Meie eesmärgiks on saavutada maailmarekord aastaks 2017, et sel viisil tähistada Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva 2018. aastal. Just seepärast keskendusime tänavu lasteaia- ja algklasside laste robootika juurde toomisele.“

Euroopa suurimal robotivõistlusel Robotex osales sel aastal ligi 16 000 külalist. Sellega ületas võistlus eelmisel aastal saavutatud neljateist tuhande piiri.

Kokku osales 23 võistlusel 912 robotit 20 riigist. Võistlejate arvu poolest oli esikohal Eesti 1803 osalejaga, järgnesid Läti 145 ja Leedu 88 võistlejaga. Noorim võistleja oli nelja ja vanim kuuekümne kaheksa aastane.

Enim oli võistlevaid roboteid LEGO Sumos – 231, järgnes noorimale  vanuserühmale mõeldud  ProgeTiigri haridusrobotite võistlus 137 robotiga.

Robotexi rahvusvahelisel innovatsioonikonverentsil ettekandega osalenud NASA tippspetsialist Joseph Minarfa kinnitas, et Robotexi mastaap ja mõju noorte tehnoloogiaharidusele on imetlusväärne. Küprose delegatsiooni esindaja professor Panicos Masouras lubas, et juulis 2017 Küprosel läbiviidav Robotex saadab uhkusega oma parimad võistlejad talve alguses Eestisse teiste riikidega mõõtu võtma.

Uutest aladest tõmbas enim publiku tähelepanu mõttejõu võistlus, kus võistlejad pidid roboteid juhtima peas asuva ajuskänneri abil.

Tehnoloogianäituse eksponentidena ringi liikuvad StarShipi ja AHHAA robotid tervitasid kõiki suuri ja väikeseid tehnoloogiahuvilisi.

Foto: Robotex
Foto: Robotex
Foto: Robotex
Foto: Robotex
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052