13. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aivar Kokk: kohustuslikku e-arvetele üleminekut järgmisel aastal ettevõtetele ei tule

Foto: Pixabay
Riigikogus läbis täna teise lugemise raamatupidamise seadus, mille tulemusel ettevõtjatele ei tule kohustust arveldada avalikus sektoris e-arvete põhiselt.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk kommenteeris, et kuigi e-arvetele ülemineku kohustust järgmisel aastal ettevõtetele ei tule, siis riik peab olema valmis standardikohaseid e-arveid vastu võtma alates 1. märtsist.  „Ettevõtjad, kes soovivad e-arveid riigile esitada, saavad seda teha standardikohaselt alates 1. juulist 2017,“ täpsustas Kokk.  

„Pikemas perspektiivis on plaanis muuta era- ja avaliku sektori vahelised arveldamised e-arvete põhiseks. See tuleneb eesmärgist edendada reaalaja majandust ja hoida riigil kulusid kokku.

Üleminek e-arvetele tähendab avaliku sektori jaoks umbes 2,5 miljoni euro suurust kokkuhoidu aastas. Seni kuni kõikide majandustarkvara operaatoritega liidestatud turg ei toimi, siis varasemalt pole mõistlik ja võimalik seadusega ettevõtjatele kohustust panna.“ selgitas Kokk.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052