Autor: ITuudised.ee • 27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2016 viimase kvartali tulemus: Telial viimaste aastate parim

Foto: Andres Haabu
Telia tegi viimaste aastate parima neljanda kvartali tulemuse Telia Eesti ärikasum ulatus 2016. aasta viimases kvartalis 21,2 miljoni euroni, kasvades aastaga 16,5%. Ettevõtte müügitulu oli samal ajal 76,2 miljonit eurot.

Telia Eesti juhatuse esimehe Dan Strömbergi sõnul oli 2016. aasta muutusterohke: ettevõte võttis kasutusele uue nime ja brändi ning värskendas organisatsiooni struktuuri. Kõige selle kõrval lõpetati aasta korraliku tulemusega.

„Eriti tegi heameelt hiljuti avaldatud Faktum Ariko uuring, mille tulemuste põhjal on Telia Eesti parima teenindusega suurettevõte. See on meie jaoks oluline saavutus, arvestades meie brändilubadusi.”

Telia Eesti müügitulu küündis 2016. aasta kokkuvõttes 289 miljoni euroni ja ärikasum 85,6 miljoni euroni. Seejuures kasvatas ettevõte turuosa kõigis oma fookusvaldkondades ehk nii TV, mobiili kui lairiba poolel.

Telia paigaldas 2016. aastal üle Eestimaa 399 uut mobiilside tugijaama ning rajas erinevatesse hoonetesse üle 130 siselahenduse.

Kasvu näitas ka lairiba internetiühenduse klientide arv, mis küündis 233 000-ni. Aastaga suurenes kliendiarv 0,9% ehk 2000 kliendi võrra.

TV teenuste vaates jätkus terve 2016. aasta jooksul klientide üleminek vanalt nutiTV platvormilt uuele Telia TV platvormile ning aasta lõpu seisuga kasutas juba üle 140 000 kliendi uut lahendust. Telia TV-teenuse kasutajate hulk ulatus aasta lõpus 177 000-ni, kasvades aastaga 1,7% ehk 3000 võrra.

Telias töötab 1800 inimest ning ettevõte on oma fookusvaldkondade turuliider. Ettevõte jätkab sel aastal interneti- ja IT-valdkonna arendamist ning plaanib välja tuua uusi IKT-sektori teenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755