20. veebruar 2017
Jaga lugu:

Mis takistab IT projekti õnnestumist?

IT arenduse projektijuhtimise hommikuseminari esineja ja koolitusettevõtte Meta-Profit treener-konsultant Katrin Roosileht ütleb, et kõige sagedasemad takistused IT-projektijuhi töös on üksteise osta „kuhjuvad“ ülesanded, projektid ja tähtajad.

„IT projektid on sageli kauakestvad, samas lisanduvad uued ja ootamatud ülesanded, mis omakorda takistavad planeeritud tegevuste elluviimist,“ rääkis Roosileht.

Ta lisas, et samuti segab projekti õnnestumist ebapiisav kommunikatsioon ehk oskus jagada infot piisaval hulgal ja õigeaegselt nii, et kõik osapooled oleksid ühes infoväljas – seda sageli nii oma projektimeeskonnas, suuremates IT ettevõtetes ka meeskondade vahelistes suhtlemisest, kui ka kliendiga suheldes.

„Stress ja pinge on ka need, mis kaasnevad kuhjunud töödega ning tekitavad kuhjunud töödest lahendamatuna näiva nimekirja, mis viib omakorda läbipõlemiseni ning töövõime languseni,“ selgitas Roosileht.

Roosileht annab lugejatele ühe tehnika, mis aitab olla efektiivsem, tegusam ja jõuda lõpuni kõikide planeeritud töödega. Efektiivsus algab eesmärkide seadmisest.

Roosileht soovitab kasutada HFE tehnika, mis koosneb 6 sammust: 

Eesmärgi positiivsusEesmärgi isikustamineEesmärgi kaetus ressursigaEesmärgi konkreetsusEesmärgi ökoloogilisus.....

Viimase sammu avalikustab Katrin Roosileht 28. veebruaril toimuval IT arenduse projektijuhtimise hommikuseminaril, mis on pühendatud IT arendusprojektide juhtimisele, meeskondade koostööle ning projekti etappide tulemuslikule juhtimisele.

Enda ettekandes räägib Katrin Roosileht sellest, et enne projekti juhtimist on vaja õppida eelkõige ennast juhtima. Kuidas ennast õigesti häälestada ja hoida oma motivatsiooni kogu projekti vältel. Kuidas end mitte läbi põletada, kui projekti asjad jooksevad kiiresti ja üksteise peale ning ootamatusi tuleb vasakult ja paremalt ehk rööprähklemise võlu ja valu.

Tule registreeri ennast hommikuseminarile SIIN.

Autor: Maarit Eerme, kaubandus.ee toimetaja

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt