25. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gasellide kolm soovitust äri eduks

Tõnis Tobre, Tartu IT-firma OÜ BitWeb tegevjuht ja omanik
Foto: Väinu Rozental
Kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellide juhid ja omanikud on jaganud aasta jooksul ilmunud lugudes hulga soovitusi, mis on neil aidanud oma äri kasvatada. Äripäev tegi valiku mõningatest soovitustest, mida ütlesid aednik, reklaamimehed, metsaistutaja, ahjutarvikute tootja, trükkalid, tarkvaraarendaja ja kartulikoorija.

Tarkvaraarendaja: võta elu tšillilt

Tõnis Tobre, Tartu IT-firma OÜ BitWeb tegevjuht ja omanik (2014 Gaselli TOPis 221. koht)

1. Tunneta liblikaid kõhus. Ettevõtjal peab sees miski heas mõttes keerama ehk tegele asjaga, mis paneb liblikad kõhus lendama. Sageli kasvab ettevõtlus hobist välja, minu ettevõte kasvas välja tänu sellele, et programmeerimine on mu hobi. Olen õnnelik inimene – saan hobi ja töö ühendada. Olen vaimselt rikas, sest saan teha seda, mida ma teha tahan.

2. Ettevõtlus on eneseteostus. Kui vähegi võimalik, hakka ettevõtjaks, sest ettevõtlus on suurepärane eneseteostusprojekt. Sa pead endale tõestama, et suudad ära teha midagi oma kätega nullist peale ja midagi sellist, millest on kellelegi kasu. Kõige tähtsam – seda tehes saad uusi teadmisi. Ja tagatipuks raha ka.

3. Oska lõõgastuda. 

Loe lisaks ka teisi soovitusi Äripäevast.

Autor: Väinu Rozental, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052