Autor: ITuudised.ee • 5. märts 2017

Ametiühingujuht: kindlasti soovitame Teliat tööandjana

Autor: Pixabay

Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liidu (ESTAL) juhatuse esimehe Kadri Kanguri sõnul on Telia Eesti AS ilmekas näide sotsiaaldialoogi ja töötajate heaolu hindavast tööandjast, kes muuhulgas maksab kollektiivlepingu järgi kõikidele oma täiskohaga töötajatele vähemalt kahekordset Eesti vabariigi miinimum töötasu. Kahjuks enamik teisi ettevõtteid Eesti tööturul sellist eeskuju ei näita.

Ametiühing on Telias ja tema eelkäijate juures tegutsenud juba aastakümneid ning vaatamata kõikidele ühinemistele ja omanikevahetustele ei ole sotsiaaldialoog õnneks kunagi katkenud. „Tööandja soovis töötajatele võimaldada paindlikku tööaega, mistõttu kaotati lisatasu õhtuse töö eest. Töötaja saab valida, kas tulla varem ja minna varem või tulla hiljem ja minna hiljem, kuidas parasjagu sobib. Lisaks tekkis töötajatel võimalus saada tasustatud vaba päev kui riigipüha langeb teisipäevale või neljapäevale, mis võimaldab nautida pikka nädalavahetust,“ loetleb Kangur  töötajatele mõeldud soodustusi.

Samuti pöörab Telia ametiühingujuhi sõnul suurt tähelepanu hea töökeskkonna loomisele nii tööohutuse kui töötaja tervise seisukohalt. Töötajal võimaldatakse töötada temale sobival viisil – istudes, seistes või puhkenurkades töötades. Sellist töötajasõbralikkust näitavad üles vähesed ettevõtted Eestis.

„Peame ametiühinguna alati välja tooma ja tunnustama töötajasõbralikke ettevõtteid, sest nemad toetavad sellist töökultuuri, mille eest ka ametiühingud seisavad,“ lisab Kangur.

Telia Eesti on osa rahvusvahelisest Telia Company grupist, mille peakontor asub Rootsis. Telia Eestis töötab üle 1700 inimese.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112