28. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märtsis selgub Eesti parim youtuber

Foto: Pixabay
Eestis leiab üleeuroopalise digitaalse võimekuse nädala Get Online Week raames aset noortele suunatud võistlus “Tark youtuber 2017”. Youtube’i videode vahendusel blogimises ehk vlogimises võtavad siinsed noored mõõtu 27. märtsist kuni 10. aprillini.

Võistlus “Tark youtuber 2017” toimub juba teist korda ning pakub noortele võimalust arutleda erinevatel päevakajalistel teemadel, jagada oma mõtteid ja oskusi oma kaashuvilistega ning saada oma videopostitustele nende tagasisidet. Samuti on võitlus suurepäraseks kanaliks, kus veel vähetuntud tegijad saavad oma töid esitleda laiemale publikule ning võrrelda end juba tuntud tegijatega. Eelmisel aastal konkursi võitnud Sniff on tänaseks päevaks tõusnud Eesti kõige tuntumate youtuber’ite sekka.

Sellel aastal on youtuber’ite võistluse teema “Robot” ja ning vlogides uuritakse inimeste ja robotite vahelisi suheteid.

“Tehnoloogilised võimalused arenevad üha kiiremini ning robotid meie igapäevaelus ei paistagi enam nii kauge tulevik. Tallinna tänavatel ringi kolades võib näiteks kokku juhtuda testsõitu tegeva Starship pakirobotiga. Noored Youtuberid kasutavad juba pregu innukalt moodsa tehnoloogia võimalusi ja just nemad on selle tuleviku maailma elanikud, kus robotitel tõotab olla märksa suurem roll kui see on neil praegu,” sõnab võistluse projektijuht Kadri Naanu.

“Robotid võiksid olla Eesti uueks Skype'iks. Meie noortel on piisavalt arukust ja loovust, et olla konkurentsivõimelised ka maailma tippude seas. Sealjuures on oluline, et noored teadvustaksid robootikat varakult kui ühte võimalikku tulevikusuunda” lisas Eesti Targa Töö Ühingu juht Ave Laas.

Konkursil osalemiseks peavad kõik võistlustöö meeskonda kuuluvad liikmed end hiljemalt 10. aprilliks registreerima. Lisainformatsioon võistluse kohta: http://www.nutilabor.ee/konkurss-tark-youtuber-2017/

Vlogi pikkus võib olla kuni 2 minutit ja vlogi võib filmida üksi, koos sõbra, kogu klassi või kursusega. Võistlustööde esitamise viimane tähtaeg on samuti 10. aprill 2017. Filmitud vlogid tuleb saata koos osaleja nimega aadressile [email protected] Parimatele on välja pandud mitmed auhinnad. 

Get Online Week projekti partnerid Eestis on Eesti Targa Töö Ühing, Robotex, SA Vaata Maailma ja Tallinna Keskraamatukogu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755