Autor: ITuudised.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas teadsid: Tallinnas ja Tartus on drooni lennutamine ametliku loata keelatud

Foto: Pixabay
Ettevõtluskõrgkooli Mainor magistrandi ja aircam.ee eestvedaja sõnul ei tea inimesed, et Tallinnas ja Tartus võib drooni lennutada ainult Lennuameti loaga ning ette teavitades.

Kaido Kabrali hinnangul on droonidest saanud linlaste lemmikloomad, kuid inimeste teadlikkus lennuseadusest ei ole kasvanud samas tempos droonide arvukusega. “Droon on õhus nii nagu iga teine lennumasin ja sellele kehtivad küllalt ranged eeskirjad,” ütles Kabral.

“Lennuseaduse kohaselt kehtivad lisaks pea kogu Tallinnale ja Tartule teatud aegadel ka Pärnus, Kuressaares, Kärdlas ja mujal Eestis kontrollitud õhuruumi nõuded ning drooni lennutamine oma suva järgi ei ole lubatud. Sellistes kohtades peab lennutamiseks kõigepealt taotlema aastase kestvusega loa ja maksma 45 eurot riigilõivu,” rääkis Kabral.

“Lennujuhid peavad kontrollitavas õhutsoonis olema ohutuse tagamiseks teadlikud kõikidest lennuvõimelistest masinatest Isegi kui droon on tikutoosisuurune, tuleb sellises piirkonnas taotleda Lennuameti luba igale lennule vähemalt kolm päeva ette. Kui tõustakse maapinnast kõrgemale kui 150 meetrit, siis lausa nädal aega ette,” ütles Kabral.

Loe lennuameti droonide lennutamise nõudeid SIIT.  

Kontrollitud õhuruumi kaarti vaadata ning Drooni lennuluba saab taotleda SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755