Autor: ITuudised.ee • 3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

24 noort IT-spetsialisti astuvad võistlustulle

Foto: SA Innove
Sel neljapäeval ja reedel, 4.–5. mail toimub Eesti Näituste messikeskuses kutsehariduse suursündmus Noor Meister 2017. Kahel päeval toimuvatel kutsemeistrivõistlustel võtavad mõõtu 24 IT-spetsialisti, 9 graafilist disainerit ning 7 veebidisainerit ja -arendajat. Kokku osaleb kutsemeistrivõistlustel ligi 400 kutseõppurit 31 erialal.

Seitsmendat korda koondab Noor Meister kaheks päevaks Tallinnasse kokku Eesti kutsehariduse. Seni suurimal kutsemeisterlikkuse võistlusel selguvad riigi parimad sirguvad meistrid erialadel, nagu IT, ehitusviimistlus, keskkonnatehnika, hooldustöö, mehhatroonika, plaatimine ja restoraniteenindus.

Tanel Peep, Noor Meister 2013 võitja, Eesti esindaja EuroSkills (2014) ja WorldSkills (2015) võistlustel: “Kutsemeistrivõistlustel osalemiseks ja neil edukas olemiseks tuleb palju juurde õppida ja harjutada. Koolis õpitavast IT eriala õppekavast ei pruugi piisata, sest lisaks erialastele teadmistele peab võistlustel arvestama karmi ajalise piirangu ning pingelise võistlussituatsiooniga. Kindlasti on võistlustel osalemine väärt kogemus ja jääb silma ka tööandjatele.”

Võistlustel tuleb etteantud tööülesanded teostada piiratud aja jooksul. IT-spetsialistidelt oodatakse ettevõtte IT-taristu püsti panemist ja teenuste seadistamist 12 tunniga. Võistlusülesannet lahendatakse kahes kategoorias: Microsofti tarkvara ja vabavara.

Graafilised disainerid peavad vastavalt lähteülesandes toodud sihtrühmale välja töötama kujundusidee, selle teostama ja seejuures kujundused ka tootmiseks ette valmistama ning oma tööd kohtunikele esitlema. Ideest teostuseni jõudmiseks on noortel aega 12 tundi.

Veebidisainerite ja -arendajate ülesandeks on 12 tunniga veebilehe kavandamine vastavalt kliendi soovidele, kusjuures veebileht peab olema optimeeritud erinevatele seadmetele. Lisaks peab veebilehel olema kliendipoolne rakendus ja küljendus. Tuleb teostada serveripoolne programmeerimine, luua andmebaas, liidestada see veebilehega ja teostada valideerimine.

Lisaks kutsemeistrivõistlustele toimub Noor Meister 2017 üritusel haridusmess, kus kutseõppevõimalusi tutvustavad 28 kutse- ja rakenduskõrgkooli. Erialavalikul on abiks Rajaleidja karjääri-ala ja 11 töötuba ametite katsetamiseks.

Esinevad Tallinna Balletikooli ja G. Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õpilased, toimub Tallinna Tööstushariduskeskuse moeshow, juuksurieriala võistlustööde esitlus ja EUM DJ Battle. Peaesineja on Karl-Erik Taukar Band.

Üritus on kõigile tasuta ja toimub Eesti Näituste messikeskuses (Pirita tee 28, Tallinn). Lisainfo: www.noormeister.ee.

Kutsehariduse suursündmust Noor Meister 2017 korraldab Sihtasutus Innove ning läbiviimist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Euroopa Sotsiaalfond, suursponsorid on BLRT Grupp, Makita, Tallink Hotels ja Maxima.

SA Innove edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi. Innove tegutseb Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Alates 2006. aastast koordineerib noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis SA Innove, valmistades ühtlasi noori ette rahvusvahelisteks kutsemeistrivõistlusteks EuroSkills ja WorldSkills.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755