8. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis arendatud volikogude infosüsteemi hakatakse rakendama Hollandis

AS Andmevara hakkab 2. mail sõlmitud eellepingute alusel Hollandi viies kohalikus omavalitsuses testima ja rakendama infosüsteemi VOLIS.

2. mail sõlmiti eellepingud Almelo, Emmen, Hollands Kroon, Lingewaard ja Molenwaard omavalitsuse esindajatega. Andmevara juhataja Andrus Kõre sõnul käivad läbirääkimised lisaks veel kolme Hollandi omavalitsusega. Hollandi koostööpartnerid tahavad tellida arendustöid, mis teevad süsteemi nende vajadustele ja võimalustele vastavaks, kuna meil tavapärased ID-kaardi või mobiil-ID-ga logimine ja isikute aadresside andmete kontroll rahvastikuregistrist on Hollandis veel välistatud ja kasutada tuleb muid lahendusi.

VOLIS on lühend volikogude infosüsteemist ja oli see algselt mõeldud omavalitsustele volikogu istungite läbi viimiseks. Funktsionaalsust on hiljem mitmel korral täiendatud ning lisandunud on uued moodulid. Näiteks kõik viimasel ajal läbi viidud omavalitsuste ühinemiste ja liitumiste rahvaküsitlused on toimunud VOLIS-e funktsionaalsusi kasutades. Hollandi partneritele meeldis võimalus kaasata infosüsteemi abil elanikke kohaliku omavalitsuse tegemistesse.

Andmevaral on ligi kakskümmend aastat kogemust mitmete erinevate riigile kuuluvate registrite haldamisel. Ettevõtte teenused ulatuvad tarkvaraarendusest digiteerimiseni ja majutusteenusest kasutajatoeni. Andmevara kuulub INVL Technology kontserni. INVL Technology on IT ettevõtetesse investeeriv kontsern, mille aktsiad on noteeritud Vilniuse börsil. INVL Technology kontserni kuuluvad ettevõtted tegutsevad üheksas riigis ja on edukalt realiseerinud projekte 50 riigis. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755