Autor: ITuudised.ee • 9. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmevara on omavalitsuste IT-partner

Andmevara juht Andrus Kõre
Foto: Eiiko Kink
06.veebruaril allkirjastati leping, millega AS-st Andmevara sai riigi poolt omavalitsustele mõeldud infosüsteemide haldus- ja arenduspartner.

Rahandusministeerium viis detsembris läbi riigihanke, millega sooviti leida partnerit kohalike omavalitsuste infosüsteemide majutuse, hoolduse ja kasutajatoe osutamiseks ning samade süsteemide arendustööde ostmiseks. Andmevara osutus hanke võitjaks ja sai lepinguga õiguse olla partneriks omavalitsuste kodulehe, e-teenuste pakkumiseks vajaliku veebilahenduse, kohalike omavalitsuste volikogu/valitsuse süsteemi ja omavalitsuse planeeringute süsteemi osas.

Andmevara juht Andrus Kõre märgib, et: „Kohalikud omavalitsused on meie jaoks olulised partnerid, kellega meil on juba varasemast olnud meeldiv aastatepikkune koostöö. Peale Andmevara erastamist ja müümist Leedu kontsernile INVL Technology 2016. aasta kevadel, olime olukorras, kus senine tegevus oli osaliselt meie jaoks lõppenud ja väga kiiresti oli vaja defineerida uued prioriteedid ja tegevusvaldkonnad ning leida oma koht Eesti IT-turul. Ühe strateegilise suunana otsustati keskenduda omavalitsustele ja alustada ettevalmistusi tervik IT-lahenduse pakkumiseks. Seega oli sellise hanke võit meie jaoks väga hea uudis ja sobib suurepäraselt meie uut strateegiat sisustama.“

AS Andmevara on 19. septembril 1997. aastal asutatud aktsiaselts, mis kuulus kuni 20.04.2016 riigile ning oli viimasel 13 aastal rahvastikuregistri volitatud töötlejaks ja ka muude riigile kuuluvate infosüsteemide arendajaks. Ettevõte pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755