Autor: ITuudised.ee • 9. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimad Eesti ettevõtluse edendajad on Ettevõtlusküla ja Tech Sisters

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvooru võitjad
Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvooru võitjaiks osutusid Ettevõtlusküla, mis tutvustab läbi rollimängude lastele ja noortele ettevõtluse ja majanduse baasteadmisi, ning naiste ja tüdrukute seas IT-valdkonna populariseerimisega tegelev Tech Sisters.

Žürii esimehe Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Viljar Lubi sõnul soovitakse tunnustada just kohalikke initsiatiive, mis oma originaalsete ideedega suudavad meelitada suurel arvul noori ja vanu tegelema ettevõtlusega. „Algatada midagi originaalset ja samas ka populaarset ei ole lihtne ülesanne. Teatud mõttes nagu Eurovisioonilgi, silma ei tule paista mitte ainult kodupubliku seas, vaid tarvis on haarata laiemat auditooriumi. Ettevõtluse võimaluste tutvustamine on oluline nii eneseteostuslikust vaatevinklist kui ka äärmiselt vajalik tervele Eesti majandusele.“

„Žürii hinnangul vastasid just Ettevõtlusküla ja Tech Sisters nii originaalsuse kui kodanikualgatuse kriteeriumitele. Usun, et Eesti eelvooru võitjaid saadab edu ka euroopa-ülesel konkursil,“ lisas Lubi.

„Ettevõtluskülas edendame ettevõtlikkust läbi rollimängude, mis õpetavad ettevõtluse ja majanduse baasteadmisi. Mängijad matkivad võimalikult elutruult ettevõtluses ettetulevaid olukordi kaasmängijatega läbirääkimisi pidades ning kohapeal kiirelt lahendusi mõeldes. Mängu kõige olulisem mõju on ettevõtluse suhtes positiivse hoiaku loomine. Usume, et igas inimeses on olemas ettevõtlik algataja,“ ütles Ettevõtlusküla tegevjuht Evelin Rätsep.

„Tech Sisters otsustas konkursil osaleda, sest varasemate aastate võitjate lood on meile olnud väga inspireerivad ja tahtsime saavutada enda tegevusele laiemat kõlapinda kogu Euroopa tasandil. Tech Sisters innustab ja julgustab naisi ja tüdrukuid astuma oma mugavustsoonist välja. Korraldame naistele erinevaid IT-teemadega seotud õpitubasid ja julgustame neid ise edasi õppima ja omavahel kogemusi jagama. Digitaalne kirjaoskus suurendab võimalust end tööturul edukalt rakendada ja liikuda IT-teenuste tarbijatest loojateks,“ kommenteeris Tech Sistersi eestvedaja Mari-Liis Lind.

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvooru žürii esimees on MKMi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, žüriisse kuuluvad Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBSi professor Tiit Elenurm, EASi juhatuse esimees Alo Ivask, Rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning Teenusmajanduse koja tegevjuht Evelyn Sepp.

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvoorule järgneb üle-euroopaline voor, mis leiab aset sel aastal Eestis, täpsemalt Eesti Euroopa Liidu eesistumise raames 22.-24. novembrini toimuva Euroopa väikeste ja keskmiste ettevõtete (VKE) esindajate kohtumise SME Assembly ajal.

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvooru võitjad ja žürii
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052