Autor: ITuudised.ee • 25. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Kersti Kaljulaid avas tehnoloogiakonverentsi Latitude59

President Kersti Kaljulaid
Foto: Annika Haas
Tehnoloogia ja startup valdkonna konverentsi Latitude59 avanud president Kersti Kaljulaid rõhutas oma kõnes, et tehnoloogia annab vabaduse otsustada enda saatuse üle.

“Nii tehnoloogia ise kui ka selle kasutamise tulemusel suurenenud vaba aja hulk aitavad luua uusi töökohti, mille sarnaseid me täna veel ettegi kujutada ei oska. Ränd-juutuuber on juba täna üks tõelistest ametikohtadest ja me ei tea, mis on järgmised. Tehnoloogia annab meile valikuvabaduse, võimaluse ise otsustada oma saatuse üle, võimaluse saada iseseisvateks professionaalideks, keda tööandjad tulevikus otsivad,” ütles president Latitude59 avamisel.

Tänavu kümnendat korda toimuva konverentsi põhiteemadeks on tervise-, finants- ja kosmosetehnoloogiate areng kui ka digitaalse ärikeskkonna temaatika. Konverentsil räägitakse lähemalt Eesti e-Residentsuse programmi tulevikuplaanidest ja pressiteate vahendusel andis EAS teada, et oodata on olulist teadaannet.

Latitude59 osalejate seas on sel aastal palju e-residente, nende hulgas ettevõtjad ja investorid Saksamaalt, Suurbritanniast ja Serbiast, kes jagavad enda kogemusi ka konverentsi pealaval. „Kiired muutused tehnoloogia arengus on viinud selleni, et aina rohkem ja rohkem inimesi elab ja töötab riigipiiride üleselt, mis omakorda on toonud asukohast sõltumatute ettevõtete arvu hüppelise kasvu. Sellel teemal tuleb ka Latitude59-l juttu ning avalikustame konverentsi pealaval olulise arengu Eesti e-Residentsuse tulevikuplaanides,“ ütles e-Residentsuse programmi juht Kaspar Korjus.

Kahe päeva jooksul, 25.-26. mail on üle 2000 osalejal Kultuurikatla kahel laval võimalik kuulata pea 100 esinejat. Samuti toob konverents lavale 12 iduettevõtjat, kes pealkirja Founder Stories all oma õnnestumistest ja läbikukkumistest räägivad. Toimub ka TransferWise Pitch Competition, kus idufirmad võistlevad nii investorite tähelepanu kui ka rahaliste auhindade pärast. Startup Wise Guysi korraldatava võistluse peaauhinnaks on 10000 eurot TransferWise’ilt, lisaks tooteid ja teenuseid Hedman Partnersilt, Servers.com’ilt ja SendGridilt.

Latitude59 on Eesti suurim tehnoloogia-, startup ning ärijuhtimise teemasid lahkav konverents, mis sel aastal toimub juba kümnendat korda. Latitude59 korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus koostöös Startup Estonia, Tehnopoli ja valdkonna esindajatega. Latitude59 toimumist toetavad Pipedrive, TransferWise, Elisa, Karma VC, LHV, Estfeed, Twino, Servers.com ja Hedman Partners.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755