31. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-evangeeliumi tuli kuulama 115 riiki

Amani Abou-Zeid ja presinent Kersti Kaljulaid
Foto: Raul Mee
Aafrika Liidu infotehnoloogia arengu eest vastutav volinik Amani Abou-Zeid ei taha hästi uskuda, et eestlasi on ainult 1,3 miljonit.

„Mina ei usu seda!“ hüüatas ta Tallinnas Äripäevale ja Postimehele kahasse intervjuud andes.  

Veidi alla kahe kuuga, mis ta ametis olnud on, on volinik kohanud eestlasi igal pool – digitaalse turu asepresidendi Andrus Ansipini välja – ja kuulnud, et üks või teine e-lahendus on Eestis juba käibel. „Nüüd olen ma siin, et seda oma silmaga näha.“

Amani Abou-Zeidi sõnul saavad Eesti IKT-ettevõtted Aafrikas mitmel moel kasulikud olla. Turg on avatud ja atraktiivne ning igas mõttes suur. „Ma ei usu, et Aafrika turg kuidagi keerulisem on,“ ütles ta.

Eesti firmadele soovitas volinik, et Aafrikasse tulles võiks lisaks teadmistele ja oskustele kaasa võtta ka veidi alandlikku meelt, sest nii mõndagi on Aafrikas heal tasemel juba ka ise loodud. 

Amani Abou-Zeid osales Tallinnas 30.-31. mail toimunud suurel rahvusvahelisel e-valitsemise konverentsil, kus oli koos enam kui 100 riigi esindajad. „Eesti e-evangeeliumi kuulamas,“ muheles Eesti IT-visionäär Linnar Viik.

Loe pikemalt Äripäevast.

 

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755