6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reaalerialade tudengid saavad kandideerida Skype’i välisõpingute magistristipendiumile

Foto: Pixabay
Skype ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kuulutavad välja konkursi 2017. aasta Skype’i välisõpingute magistristipendiumile. Sel aastal antakse välja üks stipendiumi summas 8000 eurot, mida saavad taotleda reaalerialade tudengid kõikidest Eesti kõrgkoolidest.

Skype’i välisõpingute magistristipendium on mõeldud ühe magistrandi välisõpingute toetamiseks reaalerialal või humanitaarvaldkonnas eeldusel, et üks kõrgharidusastmetest on läbitud reaalerialadel. Stipendiumi eesmärk on edendada teadmussiiret reaal- ja humanitaarvaldkondade vahel ning suurendada magistriõppe kättesaadavust Eesti tudengitele välisülikoolides.

„Igapäevane äri edukus sõltub suuresti võrgustikust ja kontaktidest. Kuna igapäeva elu ja äritegevus on järjest rahvusvahelisem, on lisaks Eestis kõrghariduse omandamise võimaluste arendamisele oluline pakkuda noortele võimalusi ka väljaspool Eestit haridust saada ning võrgustikku suurendada. Stipendiumi abil õppimine võimaldab keskenduda õpingutele ja võtta sellest maksimumi,“ ütles IT Akadeemia programmijuht Margit Grauen.

Stipendium on ette nähtud õppemaksu tasumiseks või õpingutega seotud kulude katmiseks ühel õppeaastal. Kandideerida saavad kõik Eesti Vabariigi kodanikud või alalise elamisloaga isikud, kellel on täidetud magistriõppesse astumise eeldused.

Stipendiumitaotlus tuleb esitada hiljemalt 16. juuliks 2017 HITSA konkursiveebi: https://konkursiveeb.hitsa.ee/. Lisainfo stipendiumi taotlemise kohta leiab HITSA kodulehelt: http://hitsa.ee/ikt-haridus/stipendiumid/skype-valisopingute-stipendium.

Skype’i välisõpingute magistristipendiumi antakse välja 12. korda, selle toel on Eesti noored saanud teadmisi koguda mainekates ülikoolides üle kogu maailma, näiteks Cambridge’i ja Oxfordi ülikoolis ning Berliini Tehnikaülikoolis.

Stipendiumi annavad välja Skype Eesti ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus IT Akadeemia programmi raames.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755