Autor: ITuudised.ee • 8. juuni 2017

Jõustub uus rändlusteenuse regulatsioon

Autor: Pixabay

Alates 15. juunist jõustub Euroopa Liidus uus rändlusteenuste regulatsioon, mis sätestab hinnad mobiiltelefoniteenuste kasutamisele välismaal olles.

Uue regulatsiooni kohaselt langevad oluliselt mobiilside rändlusteenuste jaehinnad Euroopa Liidus, lisaks ka Norras, Liechtensteinis ja Islandil. Maksimaalselt lubatud hinnad rändluskõnele on 3,8 eurosenti minut (hinnalangus poolteist korda), rändlussõnumile 1,2 eurosenti SMS (hinna langus kaks korda) ja andmeside rändlusteenusele 9,24 € GB (hinna langus kuus korda).

Tarbijad saavad valida omale sobiva mobiilsideteenuste paketi, mis võimaldab neil Euroopa Liidus (samuti Norras, Liechtensteinis ja Islandil) reisides helistada ja saata sõnumeid samadel tingimustel, kui Eestis ehk ilma lisatasu maksmata. Andmesidet saab rändluses kasutada mõnevõrra piiratud mahuga võrreldes Eesti sisese mahuga, kuid samuti ilma lisatasu maksmata. Samas on selliste pakettide riigisisene kuutasu üldjuhul natuke kallim, kui pakettidel, kus peab tasuma rändlusteenuste kasutamise lisatasu.

Tarbija peaks ise hindama, milline mobiilsideteenuste pakett on talle kõige sobivam. Juhul kui reisitakse palju, siis on mõistlik valida uus pakett, kus on rändlusteenused samadel tingimustel kui Eestis. Kui aga reisimist on vähe, siis võiks jääda pigem paketi juurde, kus rändlusteenusele rakendub lisatasu, mis on aga võrreldes varasemaga oluliselt madalam. Erinevad mobiilside operaatorid pakuvad erineva hinna struktuuriga sideteenuste pakette.

Tarbijate teavitamine rändlusteenuse hindadest välisriiki saabumisel jääb samaks nagu praegu. Välisriiki sisenemisel peab operaator saatma SMS-i ning teavitama väljahelistatud ja vastuvõetud kõnede, SMS-ide ning interneti kasutamise hindadest riigis, kuhu on sisenetud.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112