Autor: ITuudised.ee • 13. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööd alustas osaühingute ostu-müügi portaal

Foto: Kuvatõmmis
Kolmes Balti riigis alustas 12. juunil tööd osaühingute ning alustavate ettevõtete osaluste vahenduseks loodud veebiteenus Shareswall, mille eesmärk on muuta ettevõtete müük ja partnerite leidmine sama lihtsaks kui on seda täna korteritele või autodele uute omanike leidmine.

“Me peame loomulikuks, et autot ostes läheme internetiportaali pakkumisi vaatama, kuid firmade puhul ei ole seni piisavalt tugevat ja turvalist keskkonda tekkinud,” sõnas Tirs.

Shareswalli asutaja Timo Tirsi sõnul on ainuüksi Eestis umbes 100 000 aktiivset osaühingut, nende seas palju ettevõtteid, mille omanikud sooviksid ettevõtteid müüa, laieneda või kaasata firmasse partnereid. Ise aktiivse ettevõtjana tegutseva Tirsi sõnul jäävad tehingud tegemata tihti sel põhjusel, et inimesed ei tea, kes ja kus võiksid olla ostjad, müüjad või investorid.

Shareswall alustab Eestis, Lätis ja Leedus. Kuulutusi saab avaldada ka nii, et need on nähtavad vaid soovitud riikides ja ka ainult kasutajaks registreerunutele. Ostu ja investeerimishuvilised saavad teha ka omapoolseid hinnapakkumisi.

Portaalis on võimalui ka partnerite leidmiseks ning tegevuse laiendamiseks. “Näiteks võib inimesel olla üks restoran, kuid ta sooviks leida äripartnereid ning lisaraha, et laieneda viide-kuude linna terves Baltikumis,” selgitas Tirs ja lisas, et Shareswallis avaldatud kuulutused läbivad vastava riigi äriregistri andmete põhjal teostatava omandiõiguse kontrolli ja soovi korral võib veebikeskkonna kaudu saada ka tugiteenuseid tehingute vormistamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755