21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi juht astus tagasi

Travis Kalanick
Foto: Wikipedia
Uberi asutaja Travis Kalanick astus täna ettevõtte tegevjuhi ametist tagasi. Põhjuseks eelkõige aktsionäride surve, vahendab CNBC.

Kalanick sattus surve alla pärast tunde kestnud draamat, kus osalesid ka mitmed suured investorid, ütlesid kaks asjaga kursis olevat inimest, kes soovisid jääda anonüümseks, sest kohtumise detailid on konfidentsiaalsed.

Nimelt nõudsid teisipäeva hommikul viis suurt investorit, et tegevjuht kohe tagasi astuks. Investorite seas oli ka Uberi üks suurimaid aktsionäre – riskikapitali firma Benchmark, mille üks partneritest on ka Uberi juhatuses.

Investorid saatsid Kalanickile kirja, mille pealkiri oli „Moving Uber Forward“ ja selle sai oma käsutusse New York Times. Investorid kirjutasid Uberi asutajale, et ta peab kohe lahkuma, sest ettevõte vajab muutusi. Pärast mitmeid tunde kestnud arutelusid otsustas ta lõpuks tegevjuhi ametist loobuda. Küll aga jääb Kalanick ettevõtte juhatusse.

„Ma armastan Uberit rohkem kui ükskõik, mida. See on minu jaoks väga raske hetk, aga ma austan investorite soove. Nii saab Uber ehitamisega jätkata ning pole vaja enam kakelda,“ ütles Kalanick oma avalduses.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755