• 11.05.17, 19:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

EL kohtu hinnangul on Uber taksoteenus

Euroopa Liidu kõrgeima kohtuinstantsi kohtujuristi hinnangul ei ole Uber pelgalt äpp ehk vahendaja, vaid taksoteenus, mida tuleb reguleerida kui transpordifirmat.
EL kohtu hinnangul on Uber taksoteenus
  • Foto: Pixabay
„Uberi elektrooniline platvorm on küll innovatiivne, kuid liigitub transpordi alla,“ teatas kohtujurist Maciej Szpunar oma hinnangu. „Nii võib Uberilt nõuda vajalike litsentside ja lubade taotlemist vastavalt kohalikele seadustele,“ vahendas agentuur Bloomberg.
Uber on üritanud väita, et tegemist on infoühiskonna teenusega, mis ELi klassifikatsiooni järgi oleks kergemalt reguleeritud.
Esialgu on tegemist kohtujuristi hinnanguga, mis ei ole siduv. Otsuse teeb Euroopa Kohus selle aasta jooksul. See võib luua pretsedendi ka teiste jagamismajanduse ettevõtete jaoks, nagu on majutuse alal Airbnb.
Allikas: Äripäev
Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Seotud lood

Uudised
  • 16.04.17, 17:11
Uber avalikustas finantstulemused
Uber otsustas oma finantstulemused esmakordselt avalikustada, kirjutab Bloomberg.
Uudised
  • 24.09.17, 12:05
Londoni transpordiamet paneb ka Uberi pausile
Mõni nädal tagasi oli Taxify kimpus Londoni transpordiametiga tegevusloa tõttu. 22. septembril teatas amet, et ka Eesti idu suurim konkurent Uber võib suu uuest litsentsist puhtaks pühkida.
Uudised
  • 21.06.17, 14:15
Uberi juht astus tagasi
Uberi asutaja Travis Kalanick astus täna ettevõtte tegevjuhi ametist tagasi. Põhjuseks eelkõige aktsionäride surve, vahendab CNBC.
Uudised
  • 14.06.17, 19:50
Riigikogu võttis vastu platvormipõhise taksoveo seaduse
Riigikogu kiitis 14. juuni istungil 86 poolthäältega heaks platvormipõhist taksovedu reguleeriva seaduse. Seadus sätestab eraldi taksoveo liigina infoühiskonna teenuse vahendusel osutatava sõitjateveo, mille puhul nii tellimine kui hinna arvestamine toimub läbi IT-platvormi.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele