5. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni nõukogu esimees valmistub lahkuma

Leif Johansson
Foto: Wikipedia
Aastast 2011 Ericssoni nõukogu juhtinud Leif Johansson andis täna pressiteate vahendusel teada, et ei kavatse tuleval aastal enam oma kandidatuuri uueks ametiajaks üles seada.

Ericssonil on uus tegevjuht – Börje Ekholm – ning kevadel sai teatavaks, et raskustes telekommunikatsiooniseadmete tootja suuromanike ringi on sisenenud Rootsi aktivist-investori Christer Gardelli fond Cevian.

Johansson viitab pressiteates omanikeringi muutustele ja uuele strateegiale.

„Mõistlik on lasta omanikel ühiselt nimetada uus nõukogu esimees ja sel põhjusel tahan varakult teada anda, et ma ei kavatse uuesti kandideerida,“ ütles Johansson.

Ericsson teatas, et firma on asunud kaaluma võimalikke kandidaate nõukogu esimehe kohale.

Leif Johansson, kes oli pikka aega Volvo grupi president ja tegevjuht, on praegu ka ravimifirma Astra Zeneca nõukogu esimees. Rootsi majandusleht Dagens Industi kirjutas juuni alguses, et aktivist-investori tulekuga suureneb surve Johanssoni välja vahetamiseks.

Ericssoni aktsia kauples hommikul Stockholmi börsil kerges plussis 61 Rootsi krooni tasemel. 

Allikas: Äripäev

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755