• 18.07.17, 16:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Andmed on uus nafta – Eesti võimalus

Kui Eesti suudab oma Euroopa Liidu eesistumise ajal andmete vaba liikumise vajalikkusest käima lükata vähemalt mõistliku ja informeeritud debati, on palju ära tehtud, leiab mõttekoja Lissaboni Nõukogu president Paul Hofheinz.
Lissaboni Nõukogu president Paul Hofheinz
  • Lissaboni Nõukogu president Paul Hofheinz Foto: Sirje Rank
„Edukad eesistumised saavad jätta oma jälje pikaks ajaks,“ ütles Hofheinz Tallinnas Äripäevale intervjuud andes. Rootsi tõi oma eesistumisega Euroopa Liidu päevakorda jätkusuutliku arengu. Eesti võimalused ja võimekused on e-valitsemises ja digimajanduses.
„Teemad on ehk liiga keerulised, et neid kuue kuuga lahendada. Kuid mõistliku debati käivitamine oleks juba suur panus. Nagu see konverents siin,“ rääkis Hofheinz, kes osales Tallinnas digitaalse ühtse turu konverentsil ja esitles sellel Euroopa Liidu ministritele oma mõttekoja ettepanekuid, kuidas suurte andmete analüüsile ja sellest vallanduvatele võimalustele Euroopas hea keskkond luua. Just andmetöötlusest on sündimas järgmine suur arenguhüpe – uued tooted ja teenused. Andmed on uus nafta, ehk uus ressurss täiesti uute võimalustega.
Loe pikemalt Äripäevast
Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Seotud lood

Uudised
  • 24.07.17, 12:27
Euroopa Liidu teadusministrid arutavad Tallinnas teaduse ja innovatsiooni mõju
Täna algab Tallinnas Kultuurikatlas Euroopa Liidu teadusministrite kahepäevane kohtumine, kus arutatakse, kuidas suurendada teaduse ja innovatsiooni mõju Euroopas ning muuta teaduskoostöö rahastamine lihtsamaks ja läbipaistvamaks.
Uudised
  • 17.07.17, 20:41
Andmemajanduse guru: Euroopa ja Eesti on ülejäänud maailmast ees
Digitaalse ühtse turu loomine Euroopas on Eesti eesistumise üks prioriteete, kuid seda ei saa luua ilma andmete vaba liikumiseta liikmesriikide vahel. Täna, 17. juulil, toimunud Digitaalse ühtse turu tippkonverentsil esinenud maailma üks mõjukaimaid andmemajanduse teadlasi professor Alex Pentland (MIT) rõhutas, et Euroopa ja Eesti andmemajandus on ülejäänud maailmast ees.
Uudised
  • 19.07.17, 01:01
Oluline töövõit ELi ministrite kohtumiselt - Tallinnas allkirjastati 5G deklaratsioon
Täna, 18. juulil allkirjastasid ELi telekommunikatsiooniministrid ühiselt deklaratsiooni, mis annab tõuke 5G võrkude väljaarendamiseks Euroopas.
Uudised
  • 16.09.17, 13:47
ELi rahandusministrid leppisid Tallinnas kokku uute digimajanduse maksureeglite loomises
Euroopa Liidu rahandus- ja majandusministrid arutasid täna Tallinnas toimunud mitteametlikul kohtumisel äriühingute rahvusvaheliste maksureeglite uuendamist, et neid saaks edaspidi rakendada ka digitehnoloogiat kasutavate ettevõtete võrdsemal maksustamisel. Ministrid olid üksmeelel, et digimajanduse maksustamisega tuleb kiiresti edasi liikuda ja soovivad ühiste seisukohtadeni jõuda juba ametlikul ministrite kohtumisel detsembris.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele