Autor: Artur Erik Lindmaa • 27. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung tõusis jalule

Foto: Pixabay
Samsungi teise kvartali käive ja kasum ületasid analüütikute ootusi. Tulemusi kergitas ettevõtte uue nutitelefoni S8 edu ja suurenenud nõudlus pooljuhtide järele, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Samsungi puhaskasum kasvas teises kvartalis 10,8 triljoni vonnini (9,6 miljardi dollarit) - analüütikud olid eeldanud 9,75 triljonit vonni. Müük kasvas võrreldes eelmise aastaga 20%, 61 triljoni vonnini.

Hoolimata headest tulemustest on Samsungil raske aeg. Samsungi aseesimees ja de facto juht Jay Y. Lee on pool aastat ettevõttest eemal olnud, sest tema vastu käib kohtulahing.

Vahepeal on Samsung välja lasknud uue eduka nutitelefoni S8, mis aitab taastuda Note 7 tagasikutsumisest saadud kahjust. Veel on firma investeerinud rohkem kiipide tootmisesse ja selles sektoris on ka nõudlus kasvanud, edastab Bloomberg.

Analüütiku Bryan Ma sõnul on uus nutitelefon aidanud ettevõtte jalule, kuid põhjuseid on teisigi, näiteks on Samsung teinud edusamme kõvaketaste ja kuvarite tootmisel ja müügil.

Tulemuste peale tõusis Samsungi aktsia 1,6% ja on tõusnud rekordi lähedale.

Aseesimehega seotud vandekohtu otsus peaks selguma järgmisel kuul.

CNNi andmetel võib see olla esimene kord ajaloos, mil Samsungi kasum ületab Apple´i oma: viimane avaldab oma tulemused reedel ja Reutersi prognooside järgi jääb kontserni ärikasum 10,5 miljardi dollari juurde (Samsungil 12,6 miljardit dollarit).

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755