30. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevikus järgneb internet sulle kõikjale

Foto: Pixabay
Kui 5G mobiilsidevõrk mõne aasta pärast eetrisse jõuab, algab uus mobiilirevolutsioon. Võrk ühendab kõik alates isesõitvast autost kuni kirurgilise robotkäeni kiire internetiga ning sulatab virtuaalmaailma tegelikkusega ühte, kirjutab augusti Imeline Teadus.

Istud kodus diivanil ja ajad vana sõbraga juttu. Esmapilgul paistab, et ta istub sealsamas sinu kõrval, kuid tege­likult viibib ta teisel pool maa­kera. Sina näed temast üliteravat 3D-hologrammi, see edastatakse ilma viivituseta 5G mobiilivõrgu kaudu sinu liit­reaalsus­prillidesse, mis projitseerivad tema kujutise otse sinu nägemisväljale.

Esimese põlvkonna mobiilsidevõrk võeti kasutusele peaaegu 35 aastat tagasi. 1G, nagu seda võrku nimetama hakati, tegi võimali­kuks telefoni kaasas kandmise.

Nüüd aga on aeg küps uueks revolut­siooniks, mis nõuab mobiilimastide praeguse ülemaailmse võrgustiku täielikku ümberehitamist.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Imetine teadus

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755