Autor: ITuudised.ee • 18. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma Helpific alustab pilootprojekti Rumeenias ja Horvaatias

Foto: Helpific
Idufirma Helpific läbiviidud Hooandja kampaania oli edukas ning peagi tehakse algust pilootprojektiga Horvaatias ning Rumeenias, et kogukonnaliikmed märkaksid ja toetaksid üksteist rohkem.

Helpific tegevjuhi Keiu Roosimägi sõnul oli just juuli keskpaik Helpificu jaoks kõrghetk – Hooandja kampaania “Ise elada ja ise vastutada!” läks korda 577 inimesele, kelle abil koguti kokku 10 835 eurot. “Selle summaga ületasime seatud eesmärgi ja saame tänu heade inimeste abile oma platvormi paremaks ja mugavamaks muuta,” märkis Keiu entusiastlikult.

 

Kogutud raha eest plaanib ettevõte välja arendada hädavajaliku maksekeskkonna, et abi leidmine ning osutamine muutuks tõhusamaks. Helpific ei ole oma põhiolemuselt tasuline teenus, kuid paljud abisoovid ja abipakkumised on siiski seotud tasustamisega, mistõttu on usaldusväärne maksesüsteem ääretult vajalik. Lisaks maksesüsteemi arendamisele on plaanis muuta kasutajate isikuandmete kontrollsüsteemi,  lisada juurde tagasiside andmise võimalus, et abistaja leidmine oleks võimalikult turvaline. Nii luuakse suurim ja tõhusaim platvorm, mille kaudu jõuavad abisoovid tuhandete vabatahtlike ja nendeni, kes otsivad lühiajalist tasustatud tööd.

 

Positiivne uudis on seegi, et Helpific sai Horvaatia pilootprojekti jaoks USA fondilt Open Society Institute - Mental Health Initiative, 44 950 USA dollarit ja Rumeenia pilootprojekti jaoks 41 150 USA dollarit. “Pilootprojektide eesmärgiks on katsetada Helpificu platvormi rahvusvahelises keskkonnas ja arendada uusi platvormifunktsioone, mis toetaksid spetsialistide ning kogukonnajuhtide tööd. Uued funktsioonid on konkreetsed töövahendid, mis spetsialistide ja kogukonnajuhtide kaasabil peaksid suurendama vabatahtlike vastutust abipakkumisel ning muutma abivajajate elu kergemaks,” tõi Roosimägi välja.

 

Häid uudiseid tuleb kodumaalt veelgi. Helpificul on suur au osaleda innovatiivses teadus- ja arengutöö programmis CoSIE (Co-creation of Service Innovations in Europe - Teenuste innovatsioon Euroopas). CoSIE projekt koosneb üheksast pilootprojektist, mille eesmärgiks on lahendada erinevaid avaliku teenistuse sektoris esinevaid väljakutseid. Järgneva kolme aasta jooksul teeb Helpific koostööd Tallinna Ülikooli ja Võrumaa Omavalitsuste Liiduga, et arendada erivajadusega inimestele teenuste pakkumist Võrumaal. Võrumaal rakendatava programmi eesmärgiks on luua innovatiivseid ja kogukonnale keskenduvaid teenuseid. Eesti osalust programmis toetab Euroopa Liidu Horizon2020 programm 386 066 euroga. Rahvusvahelisi projekte, arendusi Horvaatias ja Rumeenias, juhib Helpific kaas-asutaja ja rahvusvaheliste operatsioonide juht Zsolt Bugarszki, kellel on kõrge know-how just globaalsel tasemel toimuvast ning välja kujunenud koostöö erinevate riikide ülikoolide ja valitsusväliste organisatsioonidega.  

 

Helpificul läheb väga hästi ka teistes riikides. Helpificu rahvusvaheline korrespondendi Ashley Misleh sõnul muutub Helpific USAs üha populaarsemaks ja inimeste tagasiside Helpificu platvormile on olnud igati positiivne.

 

Keiu Roosimägi on väga tänulik kõigile neile, kes Helpificule Hooandja keskkonnas toetust avaldasid nii rahaliselt kui muul moel: “Suur kummardus kõigile, kes liitusid meiega Facebookis ja Helpificu kodulehel, sisestasid abisoove või pakkusid kogukonnas oma abi. Suur tänu teile, teie panus on kirjeldamatult oluline! Tugikeskkonna ja kogukonna toel saavad erivajadusega inimesed elada iseseisvamat elu. Meie viime vajaliku abi ja toetuse aina rohkemate inimeste ning kogukondadeni!”

 

Helpific on avatud veebikeskkond, mis viib kokku abivajaja ja abipakkuja. Idee sai alguse reaalsest vajadusest, millega tuhanded inimesed igapäevaselt silmitsi seisavad. Läbi veebikeskkonna, saavad kogukonnad abistada lähikonnas elavaid abivajajaid – näiteks erivajadusega inimesi ja eakaid – transpordiabiga, majapidamistöödes või tegevustes väljaspool kodu (kultuurisündmustel saatmisel jne). Abivajajatele endile on nn abisoovi esitamine sama lihtne ning mugav, kui takso või pitsa tellimine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052