Autor: Urmo Andressoo • 21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurima ekspordiäri hääbumine

Foto: Meeli Küttim
Mobiilsideseadmete eksport on seitse kuud järjest vähenenud ning selle põhisüüdlane on meie kunagine ekspordimootor Ericsson, kirjutas Äripäev.

Meie ekspordi lipulaev, elektroonikatootja Ericsson Eesti annab pea 70% sektori käibest. Ettevõtte aastane müügitulu on üle 1,2 miljardi euro ning see annab tööd pooleteisele tuhandele eestimaalasele. Rootsi suurkontserni käes oli pea kümnendik Eesti juunikuu ekspordist. Kuid veel aasta-kaks tagasi oli see viimane arv üle 14%.

Ericsson mõjutab kõvasti suurt pilti. Kui ettevõte oleks suutnud mulluseid tulemusi korrata, oleks Eesti kaupade eksport kasvanud esimesel poolaastal 9% (statistikaameti andmeil 8% – toim) asemel 13%, tõi näite Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755