30. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järjekordne krüptoraha rallib

Foto: pixabay.com
Krüptoraha litecoin on viimasel aastal tõusnud 1400% võrra ning jõudis eile 64,2 dollarini, vahendab CNBC.

Veel jaanuaris maksis üks litecoin veidi enam kui 4 dollarit. Praegu jääb hind 61,28 dollari juurde.

Litecoini näol on tegu krüptorahaga, mille loojaks on Charlie Lee. Praeguse seisuga on tegu suuruselt viienda krüptorahaga bitcoini, ethereumi, bitcoin cashi ning ripple’i järel. Bitcoini väärtuseks hinnatakse 72,4 miljardit dollarit, litecoini omaks 3,28 miljardit dollarit. Sarnaselt bitcoiniga kasutab ka litecoin blockchain-tehnoloogiat.

Bitcoini ning litecoini vahel on ka mõned erinevused. Näiteks on praeguse seisuga on ringluses kokku 52,6 miljonit litecoini, samas bitcoine on ringluses praeguse seisuga 16,5 miljonit.

Lisaks võtab litecoiniga tehingute tegemine vähem aega kui bitcoinidega. Esimesel juhul jääb see CNBC andmeil 2 minuti juurde, samas bitcoinide puhul 100 minuti juurde.

Litecoini looja Charlie Lee on intervjuus öelnud, et näeb tulevikus litecoini kerkivat bitcoini järel teisele kohale. Sealjuures märgib ta, et bitcoin hakkaks olema justkui kuld ehk midagi, mida inimesed hoiavad, aga mida nad ei kasuta maksevahendina. Samas litecoin hakkab tema prognooside kohaselt üha rohkem levima, kuna tehingud toimuvad kiiremini ja on ka odavamad. See muudab litecoinis maksmise inimesele kiiremaks ja mugavamaks.

Lisaks litecoinile ja bitcoinile on tänavu rallinud ka ethereum ja ripple. Eriti suur huvi krüptorahade vastu on just Lõuna-Koreas. Sealjuures on märkimisväärne, et pea 18% litecoinidest on ostetud bitcoinide eest, mis analüütikute sõnul viitab sellele, et investorid usaldavad krüptorahasid ning julgevad ses valdkonnas ka mitmekesisemaks muutuda.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755