Autor: ITuudised.ee • 5. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cybernetica Sharemindi tehnoloogia sai Euroopa Komisjonilt 1,3 miljoni euro suuruse rahastuse

2016. aastal noore IT-teadlase eripreemia pälvinud Dan Bogdanov.
Foto: Erakodu
Euroopa Komisjon ja Cybernetica sõlmisid lepingu, mille alusel rahastatakse pooleteise aasta vältel Horizon 2020 alla kuuluva BiggerDecisions projekti raames Cybernetica Sharemindi tehnoloogia äriarendustegevust.

Sharemindi looja ning Cybernetica privaatsustehnoloogiate osakonna juhataja Dan Bogdanovi sõnul võimaldab rahastus tugevat rahvusvahelist kasvu.

„Kuivõrd Sharemindi tehnoloogiline arendus on kestnud juba terve kümnendi, tegeleme me praegu väga jõuliselt oma lahenduse tootestamise ning rahvusvahelistele turgudele sisenemisega,“ sõnas Bogdanov. „Meie jaoks on väga suur tunnustus, et Euroopa Komisjon näeb Sharemindis potentsiaali, mis on järjekordne hea näide teadus-ja arendustegevuse rakendamiseks reaalses äris,“ lisas Bogdanov.

Sharemind on Cybernetica privaatsustehnoloogiate osakonna peamine toode, mida on edukalt kasutatud mitmetes Euroopa Liidu projektides, aga ka erasektori rakendustes. „Meie jaoks on tegemist strateegilise investeeringuga mitte ainult Sharemindi, vaid terve Cybernetica vaates,“ sõnas Cybernetica juhatuse esimees Oliver Väärtnõu. „Me fokusseerime oma äritegevust tugevalt eksporditurgudele, kus eriti tänast andmekaitsevaldkonna päevakajalisust hinnates on Sharemindil väga tugev kasvupotentsiaal. Euroopa Komisjoni rahastus annab meile suurepärase võimaluse seda realiseerida,“ lisas Väärtnõu. 

Sharemind on uudne turvalist ühisarvutust rakendav andmetöötlustööriist, mis võimaldab analüüsida tundlikke andmeid krüpteeritud kujul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755