Autor: ITuudised.ee • 6. september 2017

Mobiili-ID taotluste hulk on päevaga kahekordistunud

Autor: Pixabay

Seoses eile avalikuks tulnud ID-kaartide võimaliku turvariskiga on Tele2-s kasvanud päevaga mobiili-ID taotluste arv kaks korda. Elisa võimaldab kuni aasta lõpuni teenuse avada soodushinnaga.

Inimeste huvi mobiili-ID vastu kasvanud märgatavalt. „Vormistasime eile tavapärasest poole rohkem taotlusi ning tänase päeva põhjal võib öelda, et see arv kasvab nelja kuni viie kordselt,“ ütles Tele2 tootedirektori Katrin Aron

„Iga uue tehnoloogia puhul võtab uue digilahenduse jõudmine tehnoloogiateadlikumate klientide seast laiatarbekasutusse aega aastaid. Uus digitaalne või mobiilne lahendus peab läbima mitmeid kasutajasõbralikkust tõstvaid uuendusi, enne kui tavainimesed selle lõplikult omaks võtavad,“ tõdes Aron. Ta lisas, et mobiili-ID on ID-kaardist palju mugavam ja tänase päeva seisuga ka turvalisem, aga inimestel on vaja tõuget, et uus tehnoloogia kasutusele võtta.

„Elisa saab avada teenuse klientidele minutitega, sest oleme oma klientidele jaganud juba poolteist aastat SIM-kaarte, mis on kõik mobiil-ID võimekusega. Tänu sellele saamegi rohkem kui 100 000 kliendil, kellel on mobiil-ID toega SIM-kaart juba olemas, avada teenuse koheselt,“ kinnitas Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. Kuni aasta lõpuni võimaldab Elisa uuele teenuse avajale soodushinda – 50% kuutasust ehk vaid 50 senti kuus.

Mobiil-ID teenust saab kasutada kõikides mobiiltelefonides, alustades vanematest nuppudega telefonidest kuni kõige värskemate nutitelefonide tipp-mudeliteni välja.

Juuli lõpu seisuga oli aktiivseid mobiili-ID kasutajaid kokku 134 888.  Sertifitseerimiskeskus, Riigi Infosüsteemi Amet, mobiilioperaatorid ja suurpangad on omavahel sõlminud koostöölepe Nutikaitse 2017, mille eesmärk on 2017. aasta lõpuks kasvatada mobiili-ID kasutajate arvu vähemalt 300 000 inimeseni.

Mobiil-ID on mobiiltelefonides ainus turvaline identifitseerimisvahend, mis võimaldab teha pangatoiminguid, kasutada erinevaid teenuskeskkondi ja dokumente digiallkirjastada.

 

 

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112