Autor: ITuudised.ee • 7. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Code Week paneb Eesti programmeerima

Foto: pixabay.com
7.-22. oktoobrini 2017 toimub viies üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, mis aitab tuua programmeerimise iga huviliseni lihtsal, lõbusal ja kaasahaaraval viisil. Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kutsub koole, ettevõtteid jt organisatsioone Code Weeki raames programmeerimisalaseid üritusi korraldama, tehnoloogia töötubade läbiviimiseks saab taotleda ka toetust.

Programmeerimisnädal Code Week on Euroopa Komisjoni algatus, mille raames kutsutakse üles kõiki ettevõtteid, organisatsioone ja haridusasutusi rääkima programmeerimisest ja korraldama sellega seotud sündmusi. Eesmärk on populariseerida programmeerimisoskust ja toetada tehnoloogia oskuslikku kasutamist laiemalt, suunates tähelepanu tuleviku töökohtadele ning nendega seotud digioskustele. Üritustele osalema on oodatud igas vanuses huvilised ning oluline ei ole varasem kokkupuude programmeerimisega.

Tegevuste läbiviimisel on korraldajatel vabad käed nii sihtrühma kui ka vormi osas – korraldada võib  koolitusi, töötube, loenguid, avatud uste päevi, võistlusi või ükskõik milliseid muid programmeerimise ja IT-ga seotud sündmusi. Kõik üritused on koondatud ühtsele programmeerimisnädala kaardile, kuhu saab üritusi lisada igaüks: http://events.codeweek.eu.

Rohkem infot programmeerimisnädala kohta leiab Code Weeki kodulehelt: http://codeweek.eu/.

Eesti on varasematel aastatel programmeerimisnädala raames hulgaliselt erinevaid ettevõtmisi korraldanud, näiteks 2016. aastal korraldasid koolid, ettevõtted, raamatukogud üle 300 ürituse, viies sellega Eesti maailmas esikohale ürituste arvu ja rahvaarvu võrdluses.

Tänavuse programmeerimisnädala raames toetab HITSA erinevate tehnoloogiatega seotud õpitubade läbiviimist. Toetuse saamiseks tuleb esitada taotlus hiljemalt 17. septembriks, täpsemad tingimused leiab HITSA kodulehelt.

Üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week on rohujuuretasandi ettevõtmine, mille algatasid 2013. aastal Euroopa Komisjoni noored digitaalarengu tegevuskava nõustajad. Code Weeki tegevustesse on tänaseks kaasatud üle 50 riigi kogu maailmast. 2016. aastal toimunud programmeerimisnädala raames korraldati üle 225 000 ürituse 50 riigis, kaasates ligi miljon inimest. Eestis koordineerib Code Weeki tegemisi Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755