Autor: ITuudised.ee • 24. september 2017

Liikmesriigid ja partnerid allkirjastasid Tallinna e-energia deklaratsiooni

Autor: Kuvatõmmis

Kõik Euroopa Liidu 28 liikmesriiki, Norra ja 14 energeetika erialaliitu ja -ettevõtet allkirjastasid teisipäeval ning kolmapäeval Tallinna e-energia deklaratsiooni.

Deklaratsioon on maailmas esimene energeetikat ja infotehnoloogia arengut ühendav laiapõhjaline hea tahte leping, mille eesmärk on innustada Euroopa Liitu ja liikmesriike ning erasektorit koostööle eesmärgiga välja töötada laiapõhjaline energeetika digitaliseerimise strateegia.

„Tänapäeval pole võimalik mitte ühegi teemaga edasi minna, asetamata seda infotehnoloogia arengu konteksti,“ ütles Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson. „Eesti kui e-riik ja Euroopa Liidu eesistuja on võtnud siin juhtrolli. Eesti tarbijad on digitaalsed lahendused energeetikas hästi vastu võtnud, kuid kahtlemata oleme ka meie alles pika teekonna alguses. Just seetõttu on oluline just praegu kokku leppida ühine tulevikuvisioon ning koostööformaat Euroopas,“ lisas ta. 

Erasektoriga lähedases koostöös välja töötatav energiasektori digitaliseerimise strateegia võimaldab anda kandepinda parimatele juba juurutatud praktikatele liikmesriikides ning vältida erinevate digitaalsete platvormide ühilduvusprobleeme.

Ministri sõnul on juba täna kujunenud uus olukord, kus inimesed pole enam vaid elektri tarbijad, vaid üha enam ka mikrotootjad. „See nõuab uusi nutikaid lahendusi, elektrivoo juhtimist nii võrgust majapidamisse kui vastupidi. Moodsad seadmed lubavad elektri tarbimist planeerida aega, mil see on turul odavam,“ lausus minister. 

Minister tõi välja, et Euroopa Liit on võtnud ambitsioonikad CO2 heitmete vähendamise eesmärgid ning deklaratsiooniga liitunud jagavad seisukohta, et tehnoloogial on siin oma kaalukas roll.

Tallinna e-energia deklaratsioon on kättesaadav: https://www.eu2017.ee/tallinn-e-energy-declaration

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112