Autor: ITuudised.ee • 24. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oviir: Astronautika Kongressil arutavad kosmoseeksperdid üle maailma ilmaruumiga seotud olulistel teemadel

Liisa Oviir
Foto: Andres Haabu
Euroopa Parlamentidevahelise Kosmosekonverentsi (EISC) Eesti eesistumise esinaine Liisa Oviir osaleb parlamendiliikmete programmis Rahvusvahelisel Astronautika Kongressil (IAC) Austraalias. See toob kokku parlamendiliikmed ja kosmosevaldkonna eksperdid üle maailma, et jagada teadmisi ning ideid kosmosetehnoloogiast ja -ettevõtlusest.

Oviiri sõnul avab kosmosetehnoloogiate kiire areng uusi võimalusi ka väikeriikidele ja eraettevõtlusele ning kongress on siin oluline koostöövorm. „See annab parlamendiliikmetele ja kosmoseekspertidele võimaluse üle maailma arutada praeguste ja tuleviku kosmosetehnoloogiate, nende rakendamise ja seadusandliku raamistiku üle,“ ütles Oviir.

„Sarnaselt novembris Eestis toimuvale kosmosekonverentsi üritusele on ka kongressil ühe põhiteemana arutelu all, kuidas kosmose ettevõtlust ja kosmosetehnoloogiaid igapäeva elus senisest rohkem kasutusele võtta,“ märkis Oviir.

Igal aastal peetav Rahvusvaheline Astronautika Kongress (IAC) on Rahvusvahelise Austronautika Föderatsiooni (IAF) korraldatav üritus. Tänavu toimub see 68. korda. Föderatsioon koondab kosmosevaldkonnaga seotud eksperte ja ettevõtteid üle maailma. Liidu eesmärk on luua platvorm, mis annab võimaluse ekspertidele, parlamendiliikmetele ja ettevõtjatele teha koostööd ning jagada teadmisi ja kogemusi.

Eesti on tänavu EISC eesistujariik ning see toob Eestisse kaks rahvusvahelist üritust. 6.-7. novembril toimub Tallinnas EISCi plenaaristung, kus on arutelu all seadusandluse, e-ühiskonna ning kosmosepoliitika jätkusuutlikkus. EISC Eesti eesistumise esimene üritus toimus mais Tartu Observatooriumis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052