Autor: ITuudised.ee • 30. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna digitaalvaldkonna tippkohtumine andis sisendi järgmisele Euroopa Ülemkogule

Foto: Annika Haas (EU2017EE)
29. septembril kohtunud Euroopa Liidu liikmesriikide liidrid rääkisid võimalustest Euroopa Liidu konkurentsivõime arendamiseks kasutades kiiresti arenevaid tehnoloogiaid ja digitaalseid võimalusi. Tegemist on esimese täies mahus digitaalküsimuste arutamisele pühendatud ELi tippkohtumisega, millel osalesid 25 liikmesriigi valitsusjuhid ja riigipead.

„Peamiselt käsitleti e-valitsemise, küberturvalisuse, majanduse ja tööturu temaatikat ning mul on hea meel, et Eesti eesistujana sai tuua Euroopa Liidu debatti uue olulise mõõtme. Valdav tagasiside liidritelt kinnitas, et digiteema tõstatamine on väga asjakohane – esmalt on vaja edasi liikuda digitaalse ühise turu arendamisega, samas tuleb jõuliselt töötada infrastruktuuri arendamise ning digioskuste kasvatamisega,“ võttis digitaalvaldkonna tippkohtumise tulemused kokku riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Klen Jäärats.

„Juba vähem kui kolme nädala pärast toimuval Euroopa Ülemkogul tulevad tänase tippkohtumise järeldused konkreetsemalt ja põhjalikumalt kõne alla. Samuti otsustasid liidrid täna, et kiireks edasiliikumiseks on vajalik järgmine täiendav digiministrite nõukogu korraldada juba oktoobri lõpus,“ lisas Jäärats.

Digitaalvaldkonna tippkohtumise projektijuht Mari-Liis Lind jäi kohtumise sisuliste arutelude ning korraldusega väga rahule. „Saime käsitletud meie jaoks olulised teemad ning usun, et meil õnnestus liidriteni jõuda digitaalse arenguga seotud võimaluste ja vajaduste osas. Ühtlasi on mul väga hea meel, et saime nii liidritelt, delegaatidelt kui ka ajakirjanikelt väga positiivset tagasisidet – seda alates päevalillevaibast liidrite kohtumise saalis kuni sisulise teemapüstituseni. Lühikese ajaga suutis meie tiim üles ehitada ainult kiidusõnu pälvinud 3500m2 meedialinnaku, kus tegi kahe päeva jooksul tööd üle 400 ajakirjaniku,“ sõnas Lind.

„Kokku  osales digitaalvaldkonna tippkohtumisel üle 1500 inimest. Valdav enamus liidreid ja ajakirjanikke külastasid Eestit esmakordselt ning usun, et seeläbi oleme kindlasti Eesti tuntust suurendanud – ehk tulevad nad pärast tänast siia ka heameelega tagasi,“ lisas Lind.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755