Autor: ITuudised.ee • 1. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti varajase digiõppe kogemus pakub Jaapanis huvi

Minister Mailis Reps osaleb täna Jaapanis Kyotos toimuval foorumil Science and Technology in Society ("Teadus ja tehnoloogia ühiskonnas"). Oma sõnavõtus keskendub minister Eesti kogemusele IKT õppe vallas Tiigrihüppe programmist üldhariduskoolides kuni küberkaitse õpetamiseni magistri tasemel.

Eesti puhul äratab nii Jaapanis kui teistes riikides huvi, et me alustame digioskuste õpetamisega väga varajases eas – programmeerimise ja teiste digioskuste õpetamisega tehakse algust juba põhikoolis ja mõnel pool isegi lasteaedades. Sellega kaasneb ka vajadus pöörata tähelepanu küberturvalisusele ja küberhügieenile.

“Oleme Eestis pidanud küberkaitse alast koolitust prioriteetseks ja meie ambitsioon on anda piirkonnas parimat küberkaitse alast haridust,” ütles minister foorumi eel ja lisas: “Küberturvalisusele esitatavad väljakutsed on väga laiad - need hõlmavad ühiskonna liikmeid tavatarbijast seadmete arendajateni ning samas ka õigusruumist ning poliitikast äristrateegiateni ja info kajastamiseni meedias. Seetõttu vajame asjade interneti toimivuseks, et ühiskonna liikmetel oleksid teadmised küberturvalisusest ning samuti, et  tootearendusprotsessis osaleksid küberkaitse spetsialistid. Me soovime, et „asjad“ ise tagaksid võimalikult suure turvalisuse.”

Foorumi Science and Technology in Society avas Jaapani peaminister Shinzo Abe ning siin kohtuvad riigi, ülikoolide, teadus- ja arendusasutuste ja mõttekodade esindajad üle kogu maailma. Kõrgetasemelisel foorumil arutletakse säästva arengu, teaduse, tehnoloogia ja hariduse üle digiühiskonnas, samuti räägitakse teadusest ja tehnoloogiast ettevõtluses ning ülikoolide rollist. Temaatilised arutelud toimuvad enam kui kolmekümnes teadusvaldkonnas. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755