• 12.10.17, 14:50
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Uberi konkurent Indias kaasas miljardi

Sõidujagamisteenuste ühe lipulaeva Uberi suurim konkurent Indias teatas, et on kaasanud enam kui miljard dollarit ning üks investoriks on ka Hiina internetigigant Tencent ning Jaapani SoftBank, vahendas Äripeäv.
Uberi konkurent Indias kaasas miljardi
  • Foto: Pixabay.com
Indias tegutsev sõidujagamisteenust pakkuv ettevõte Ola teatas, et plaanib saadud investeeringut kasutada jõuliseks laienemiseks. See omakorda tähendab, et maailma ühel suuremal mobiiliturul võib Uberil päris kitsaks minna. Veelgi enam, Ola juhid on juba öelnud, et jahtimas ollakse uut miljardit: see tähendab, et koguinvesteering kerkiks 2 miljardi dollarini.
Kokku 110 India linnas tegutseva Ola tegemistega kursis olev isik ütles portaalile CNBC, et ettevõtte väärtus on pärast nüüdset rahakaasamist kerkinud 7 miljardi dollarini. Samuti vihjas ta, et teises rahakaasamisetapis on oodata ka USA investorite panust.
Uberi seisukohast võttes võib Ola hea käekäik olla üsnagi murettekitav. Uber on varasemalt teatanud, et India turg on ettevõtte jaoks väga oluline. Lisaks on Uberil endal olnud viimasel ajal omajagu siseprobleeme. Alles hiljuti sai ettevõte Dara Khosrowshahi näol endale uue juhi, kelle ülesandeks on lisaks äri püstihoidmisele ka ettevõtte kultuuri parendada.
Allikas: Äripäev
Autor: Pille Ivask, kaasautor

Seotud lood

Uudised
  • 16.04.17, 17:11
Uber avalikustas finantstulemused
Uber otsustas oma finantstulemused esmakordselt avalikustada, kirjutab Bloomberg.
Uudised
  • 24.09.17, 12:05
Londoni transpordiamet paneb ka Uberi pausile
Mõni nädal tagasi oli Taxify kimpus Londoni transpordiametiga tegevusloa tõttu. 22. septembril teatas amet, et ka Eesti idu suurim konkurent Uber võib suu uuest litsentsist puhtaks pühkida.
Uudised
  • 04.08.17, 12:30
Ekspert: Taxify liitus Uberi-vastase maailmasõjaga
Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõud ja endine startup-ettevõtja Alise Lezdina ütles Taxify äsjast rekordinvesteeringut kommenteerides, et Didi kui “Hiina Uberi” investeering Taxifysse viitab sellele, et Didi organiseerib uut ülemaailmset Uberi-vastast rinnet.
Uudised
  • 11.05.17, 19:15
EL kohtu hinnangul on Uber taksoteenus
Euroopa Liidu kõrgeima kohtuinstantsi kohtujuristi hinnangul ei ole Uber pelgalt äpp ehk vahendaja, vaid taksoteenus, mida tuleb reguleerida kui transpordifirmat.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele