12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi konkurent Indias kaasas miljardi

Foto: Pixabay.com
Sõidujagamisteenuste ühe lipulaeva Uberi suurim konkurent Indias teatas, et on kaasanud enam kui miljard dollarit ning üks investoriks on ka Hiina internetigigant Tencent ning Jaapani SoftBank, vahendas Äripeäv.

Indias tegutsev sõidujagamisteenust pakkuv ettevõte Ola teatas, et plaanib saadud investeeringut kasutada jõuliseks laienemiseks. See omakorda tähendab, et maailma ühel suuremal mobiiliturul võib Uberil päris kitsaks minna. Veelgi enam, Ola juhid on juba öelnud, et jahtimas ollakse uut miljardit: see tähendab, et koguinvesteering kerkiks 2 miljardi dollarini.

Kokku 110 India linnas tegutseva Ola tegemistega kursis olev isik ütles portaalile CNBC, et ettevõtte väärtus on pärast nüüdset rahakaasamist kerkinud 7 miljardi dollarini. Samuti vihjas ta, et teises rahakaasamisetapis on oodata ka USA investorite panust.

Uberi seisukohast võttes võib Ola hea käekäik olla üsnagi murettekitav. Uber on varasemalt teatanud, et India turg on ettevõtte jaoks väga oluline. Lisaks on Uberil endal olnud viimasel ajal omajagu siseprobleeme. Alles hiljuti sai ettevõte Dara Khosrowshahi näol endale uue juhi, kelle ülesandeks on lisaks äri püstihoidmisele ka ettevõtte kultuuri parendada.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755