26. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuntud iduettevõtja hakkab tudengitele ettevõtlusteadmisi jagama

Ülane Vilumets
Foto: Erakogu
Eesti ühe edukama turismi-iduettevõtte Like a Local Guide asutaja Ülane Vilumets hakkab põhitöö kõrvalt Ettevõtluskõrgkooli Mainor lektorina noortele kogemusi jagama.

Ülane Vilumetsa sõnul õpetas ta seni tudengitele personaliplaneerimist ning nüüd ka ettevõtluse aluseid. “Peamine fookus on ikka oma firma, Like a Local Guide’i arendamine, kuhu investorid on usaldanud ligi pool miljonit eurot. Minu äritee oleks ilma praktilise taustata mentoriteta teistsugune ning teise tegusa inimese kogemusest õppimine võib aidata mitu aastat eesmärgile lähemale,” lisas Vilumets.

“Magistrikraad ettevõtluses pole takistanud mul oma äriteel omajagu tüüpvigu tegemist. Tugevate teoreetikute kõrval võiks olla palju rohkem praktilist õpet ja noori õppejõude, et koolielu värske ja põnevana hoida,” kutsus Vilumets ka teisi ettevõtjaid noori juhendama.

Lisaks Like a Local Guide’i loomisele on Ülane asutanud kolmes riigis tegutseva Tallinn Traveller Tours ekskursioonifirma, töötanud Uus Maa kinnisvarabüroo personalijuhina ja juhtinud meeskonda rahvusvahelises müügifirmas Southwestern Company.

Ülane Vilumetsal on ärijuhtimise bakalaureuse- ning magistrikraadid EBS-st, lisaks on ta õppinud Tallinna Ülikoolis antropoloogiat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755