Autor: ITuudised.ee • 30. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ADM Hosting sai esimeseks Amazon Web Service partneriks

ADM Hostingu ärisuuna juht Klemens Arro
Foto: Erakogu
Amazon Web Service tunnustas esimese Eesti ettevõttena ADM Hostingut konsultatsioonipartneri sertifikaadiga, mis kinnitab ADMi pakutavate teenuste kõrget taset. Selleks tuli läbida põhjalik koolitus ja atesteerimine ning tõestada ärisuuna jätkusuutlikkust pikas perspektiivis.

Globaalne pilveteenuste pakkuja Amazon Web Services (AWS) on järjepideva teenuste laiendamisega jõudnud enam kui 90 teenuseni, mille hulka kuuluvad muu hulgas töötlus-, talletus-, võrgu- ja analüütikarakendused, samuti haldus-, arendus-, mobiili-, turbe-, tehisintellekti ja ettevõtterakendused. AWSil on elav partnerluskogukond AWS Partner Network (APN), mis väljastab sertifikaate partnerite oskuste kinnitamiseks.

„Konsultatsioonipartneri sertifikaadi saamiseks tuli meil individuaalsete sertifitseerimistega tõestada oma meeskonna teadmisi pilvteenuste valdkonnas. Pärast põhjalikke koolitusi läbisime eksamid spetsiaalsetes ruumides ning range järelevalve all. Lisaks arhitektidele pidime läbima veel seitse akrediteeringut, mis kinnitavad näiteks meie meeskonna äri- ja küberturvalisuse alaseid teadmisi.  Samuti pidime tõestama, et kliendid on meie pakutava teenusega rahul ning uus ärisuund on majanduslikult jätkusuutlik,“ selgitas ADM Hostingu ärisuuna juht Klemens Arro ja lisas, et staatuse säilitamiseks tuleb ADM Hostingul atesteerimisi regulaarselt korrata.

AWS partnerstaatus annab ADMile ligipääsu ka Amazoni treeningprogrammile, mis võimaldab oma spetsialiste pidevalt koolitada.

"Meie jaoks on ka oluline, et oleme nüüd nähtavad AWS-i partnerite andmebaasis - kui välisettevõte otsib endale partnerit, oleme me nende jaoks nähtavad. Usume, et see toob meile juurde uusi kliente ja aitab kasvatada meie teenuste eksporti," ütles Arro.

Ühe väliskliendina migreeriski ADM inimõiguste organisatsiooni Amnesty International Suurbritannia üksuse AWS pilveteenusesse: „2015. aastani kasutasime majutuskeskkonda, mis oli kallis, ebaefektiivne ning ebastabiilne, joostes näiteks kriitilistel kampaaniahetkedel kokku. Täna aga pakub ADM Hosting meile teenust, mille tulemusena on meie veebileht kiirem ja usaldusväärsem kui kunagi varem ning meil on võimalik ära kasutada pilve skaleeritavust ning kuluefektiivsust. ADM Hosting aitas meil hoolikalt kõik elutähtsad komponendid AWS pilve migreerida, mis säästis meie aega ja raha ning vähendas meie majutuskulusid 30% võrra. Arenduskulud on nüüd väiksemad, ent me saame uusi funktsioone kiiremini kasutusele võtta, mis võimaldab meil rohkem inimesi kaasata võitlusesse inimõiguste eest,“ ütles Amnesty International Suurbritannia üksuse digitaalse kommunikatsiooni juht Sam Strudwick.

1997. aastal asutatud ADM Interactive on Eesti kapitalil põhinev digi-, IT-arendus ning infrastruktuurilahendusi pakkuv 90 töötajaga grupp, mille müügikäive on aastas üle 6 miljoni euro. Müügikäibest 70% moodustab eksport. Meie kliendid on tuntud Eesti ja rahvusvahelised ettevõtted Hewlett-Packard, Bosch & Siemens Home, G4S, Coop, SEB Pank, Amserv Group, SK ID Solutions ja mitmed riigiasutused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755