ITuudised.ee  • 30 oktoober 2017

Eesti ettevõtjad tutvuvad Iisraeli start-up kogukonnaga

Foto: Pixabay.com

Täna, 30. oktoobril alustas 14-liikmeline äridelegatsioon koos ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Paloga ärivisiiti Iisraeli, mis on maailma juhtiv innovatsiooniriik ja idufirmade kasvulava. Visiidi peamine eesmärk on tutvuda sealse nn start-up nationi võimalustega ning luua kohalike ettevõtjatega uusi kontakte.

„Kuna Iisraeli peamised tööstusharud on seotud kõrgtehnoloogiaga, siis elab piirkonnas teiste riikidega võrreldes suhtarvu poolest kõige rohkem teadlasi, insenere ning elektroonikuid. Seetõttu on sinna koondunud ka mitmete rahvusvaheliste ettevõtete, näiteks Apple, Microsoft ja HP tootearenduskeskused,“ selgitas kaubanduskoja eksporditeenuste koordinaator Liisi Kirschenberg. „Kuna Eestil ja Iisraelil on just IT-valdkonnas üksteisele palju pakkuda, on oluline Eesti ettevõtjatele sealseid võimalusi tutvustada,“ lisas ta.

Visiidi käigus kohtutakse muuhulgas nii Iisraeli kaubanduskoja, Eesti saadiku kui kohalike ettevõtjatega. „Eesti ettevõtjatele on visiit seega suurepärane võimalus kohtuda Iisraeli firmadega ning leida uusi koostöövõimalusi,“ selgitas Kirschenberg. Minister Urve Palo osalusel toimub ka ärifoorum, kus kohalikele ettevõtjatele tutvustatakse e-riiki ja e-residentsust.

Ärivisiit Iisraeli kestab 30.10?3.11. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koostööpartner äridelegatsiooni visiidi korraldamisel on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821