Autor: ITuudised.ee • 30. oktoober 2017

Eesti ettevõtjad tutvuvad Iisraeli start-up kogukonnaga

Autor: Pixabay.com

Täna, 30. oktoobril alustas 14-liikmeline äridelegatsioon koos ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Paloga ärivisiiti Iisraeli, mis on maailma juhtiv innovatsiooniriik ja idufirmade kasvulava. Visiidi peamine eesmärk on tutvuda sealse nn start-up nationi võimalustega ning luua kohalike ettevõtjatega uusi kontakte.

„Kuna Iisraeli peamised tööstusharud on seotud kõrgtehnoloogiaga, siis elab piirkonnas teiste riikidega võrreldes suhtarvu poolest kõige rohkem teadlasi, insenere ning elektroonikuid. Seetõttu on sinna koondunud ka mitmete rahvusvaheliste ettevõtete, näiteks Apple, Microsoft ja HP tootearenduskeskused,“ selgitas kaubanduskoja eksporditeenuste koordinaator Liisi Kirschenberg. „Kuna Eestil ja Iisraelil on just IT-valdkonnas üksteisele palju pakkuda, on oluline Eesti ettevõtjatele sealseid võimalusi tutvustada,“ lisas ta.

Visiidi käigus kohtutakse muuhulgas nii Iisraeli kaubanduskoja, Eesti saadiku kui kohalike ettevõtjatega. „Eesti ettevõtjatele on visiit seega suurepärane võimalus kohtuda Iisraeli firmadega ning leida uusi koostöövõimalusi,“ selgitas Kirschenberg. Minister Urve Palo osalusel toimub ka ärifoorum, kus kohalikele ettevõtjatele tutvustatakse e-riiki ja e-residentsust.

Ärivisiit Iisraeli kestab 30.10?3.11. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koostööpartner äridelegatsiooni visiidi korraldamisel on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112