Autor: ITuudised.ee • 30. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtjad tutvuvad Iisraeli start-up kogukonnaga

Foto: Pixabay.com
Täna, 30. oktoobril alustas 14-liikmeline äridelegatsioon koos ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Paloga ärivisiiti Iisraeli, mis on maailma juhtiv innovatsiooniriik ja idufirmade kasvulava. Visiidi peamine eesmärk on tutvuda sealse nn start-up nationi võimalustega ning luua kohalike ettevõtjatega uusi kontakte.

„Kuna Iisraeli peamised tööstusharud on seotud kõrgtehnoloogiaga, siis elab piirkonnas teiste riikidega võrreldes suhtarvu poolest kõige rohkem teadlasi, insenere ning elektroonikuid. Seetõttu on sinna koondunud ka mitmete rahvusvaheliste ettevõtete, näiteks Apple, Microsoft ja HP tootearenduskeskused,“ selgitas kaubanduskoja eksporditeenuste koordinaator Liisi Kirschenberg. „Kuna Eestil ja Iisraelil on just IT-valdkonnas üksteisele palju pakkuda, on oluline Eesti ettevõtjatele sealseid võimalusi tutvustada,“ lisas ta.

Visiidi käigus kohtutakse muuhulgas nii Iisraeli kaubanduskoja, Eesti saadiku kui kohalike ettevõtjatega. „Eesti ettevõtjatele on visiit seega suurepärane võimalus kohtuda Iisraeli firmadega ning leida uusi koostöövõimalusi,“ selgitas Kirschenberg. Minister Urve Palo osalusel toimub ka ärifoorum, kus kohalikele ettevõtjatele tutvustatakse e-riiki ja e-residentsust.

Ärivisiit Iisraeli kestab 30.10?3.11. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koostööpartner äridelegatsiooni visiidi korraldamisel on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755