10. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nvidia kvartalitulemused olid prognoositust paremad

Foto: Pixabay.com
Nvidia aktsia jõudis täna uue rekordini, sest ettevõtte kvartalitulemused olid prognoositust paremad, vahendab Reuters.

Tulemusi aitas parandada suurem nõudlus arvutimängudes ja andmekeskustes kasutatavate graafikakaartide järele. Samuti on paljudel firmadel suur huvi ka Nvidia Volta kiipide vastu, mida kasutatakse ettevõtte tehisintellektis ja isesõitvates autodes.

Nvidia aktsia on täna kallinenud 6,1 protsenti, 218 dollarini, mis on ka uus rekord.

Ettevõtte kolmanda kvartali puhaskasum oli 838 miljonit dollarit (1,33 dollarit aktsia kohta). Eelmise aasta samal ajal teeniti kasumit 542 miljonit dollarit. Käive kasvas 32 protsenti, 2,64 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid 95 sendist kasumit ja 2,36 miljardi suurust käivet.

Mängude jaoks toodetud Nvidia graafikakaartide järele oli nõudlus väga suur ning see valmistas investoritele suure üllatuse. Andmekeskuste äri käive kasvas aga rohkem kui kaks korda ning see oli analüütikute jaoks veelgi positiivsem üllatus.

Nvidia andmekeskuste äri käive tõusis 501 miljoni dollarini, Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid 474,2 miljoni dollarist käivet.

Paljud analüütikud tõstsid ka Nvidia aktsia hinnasihti. Näiteks SunTrust Robinson analüütikud on seadnud aktsia hinnasihi 253 dollarile. Nomura, kes varasemalt prognoosis aktsia kukkumist 110 dollarini, prognoosib nüüd 190 dollarist hinda.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755